Educație

Săptămâna Națională a Lecturii la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Ziarul de Vrancea
15 feb 2023 814 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă făcut public luni 13 februarie 2023 conducerea Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu„ Vrancea oferă amănunte în legătură cu organizarea timp de patru zile (14-17 februarie a.c.), a unei serii de activități dedicate Zilei Naționale a Lecturii.Citiți în continuare textul integral al comunicatului de presă transmis pe acest subiect.

”Citim zi de zi”

Sub această deviză, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu„ Vrancea organizează timp de patru zile (14-17 februarie a.c.), o serie de activități dedicate Zilei Naționale a Lecturii.

Astfel, miercuri, 15 februarie, începând cu ora 11.00, vom lansa împreună cu invitații noștri, la Sediul Central din str. Mihail Kogălniceanu nr 13, Stația de autoîmprumut - un nou serviciu de bibliotecă bazat pe tehnologie modernă, o investiție importantă,prin care va fi optimizat împrumutul de carte la domiciliu.

Evenimentul va fi urmat de Gala cititorului, prin care biblioteca îi va premia pe cei mai fideli cititori ai anului 2022. În continuare, va avea loc lansarea Proiectului Dăruieșteo bibliotecă!, prin care vor fi donate peste 600 de volume provenite din donații care vor fi „adoptate” de mai multe instituții vrâncene: Biblioteca publică Soveja, Centrul de Excelență Vrancea, Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” Focșani. Volumele au fost selectate din donația bibliotecii personale a familiei prof. Georgeta și Gheorghe Vioreanu. Totodată, vor fi oferite bibliotecii noastre câteva valoroase volume dăruite de colaboratori ai bibliotecii. Cu acest prilej, vom înregistra  o premieră: prima donație a unei baze de date electronice pe teme de teologie ortodoxă, oferită de pr. univ. dr. Ionel Ene.De asemenea, în această săptămână vor fi organizate la secțiile bibliotecii, dar și la școli și biblioteci din județ, 10 ateliere de lectură, cu participarea bibliotecarilor noștri și a unor invitați dragi: scriitoarea Victoria Furcoiu- Bunica (via on-line), Centrul Județean de Excelență Vrancea, Șc. Ecaterina Teodooiu Mărășești, Șc. Ion Basgan Focșani, Biblioteca publică Mărășești, CARP – Milcov, Cenaclul D. Dăscălesu Focșani. 

Vă invităm să fiți alături de noi, vă invităm să fiți prietenii cărților și ai bibliotecii și nu uitați că Lectura înseamnă, în primul rând, libertate!

Manager,

Oana-Raluca BOIAN

NOTĂ

În România, ziua de 15 februarie a fost stabilită ca fiind Ziua Națională a Lecturii. Astfel, prin lege, s-a decis faptul că bibliotecile și instituțiile publice cu responsabilități în domeniile Educație și Cultură trebuie să contribuiesusținut la încurajarea lecturii în rândul populației.

 Ziua Națională a Lecturii are, de asemenea, o semnificație istorică. Pe 15 februarie s-au născut două personalități culturale de seamă ale României, care au jucat un rol important în dezvoltarea educației românești, precum și în promovarea lecturii. Aceste două personalități sunt politicianul și criticul literar Titu Maiorescu (1840-1917), fondatorul societății literare Junimea, și Spiru Haret (1851-1912) - renumit matematician și ministru al Educației, recunoscut pentru dezvoltarea sistemului educațional modern al țării noastre.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.