Educație

Precizările IȘJ referitoare la admiterea în învățământul liceal de stat, în județul Vrancea, pentru anul școlar 2021-2022

Ziarul de Vrancea
11 aug 2021 1278 vizualizări

Pentru anul școlar 2020-2021, în județul Vrancea sunt disponibile 2.386 de locuri pentru învățământul liceal, după cum urmează:

            - 1.654 de locuri - învățământ liceal;

            - 240 de locuri - învățământ liceal vocațional;

            - 432 de locuri - învățământ profesional;

            - 12 locuri - învățământ liceal special;

            - 48 de locuri - învățământ profesional special.

Admiterea la învățământul liceal se realizeză cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului Educației și Cercetării nr. 5.457/31.08.2020 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021-2022, cu modificările și completările ulterioare. Admiterea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2021 - 2022 se desfășoară în conformitate cu Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011 - 2012, aprobată prin Ordinul ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011 - 2012. Admiterea la învățământul profesional are ca bază Ordinul ministrului Educației și Cercetării nr. 5.449 din 31 august 2020 privind organizarea, desfăşurarea şi calendarul admiterii în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual de stat pentru anul şcolar 2021-2022.

 În județul Vrancea, în prima etapă de repartizare computerizată, au fost repartizați 1.531 elevi în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate: 857 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 674 candidați la filiera tehnologică.

3 candidați au fost admiși cu media generală 10.

 Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

            - 210 elevi la specializări vocaţionale, în județul Vrancea;

            - 12 elevi în învăţământul militar;

            - 17 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă, în județul Vrancea;

            - 9 elevi în învățământul special, în județul Vrancea.

 Alți 196 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

 Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă au transmis/depus dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

 După prima etapă de repartizare, au rămas libere:

            - 142 de locuri-  învățământ liceal;

            - 32 de locuri - învățământ vocațional;

            - 140  de locuri - învățământ profesional.

            11 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

 Aceștia au intrat în a doua etapă de repartizare computerizată și au completat, în perioada 29 iulie – 5 august 2021, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 - 28 iulie 2021) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe s-a realizat la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

 Repartizarea computerizată a acestor elevi a avut loc în data de 6 august 2021, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat s-a realizat conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

După a doua etapă de repartizare, s-au ocupat 2 locuri, rămânând libere 140 de locuri în învățământul liceal, la care se adaugă încă 140 de locuri în învățământul profesional.

 În intervalul 9-13 august 2021, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Președintele comisiei județene,

Inspector școlar general,

prof. Gabriela Daniela Marchitan


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.