Educație

Povestea impresionantă a Ninei Bratu, profesoară de franceză la Colegiul Național Pedagogic din Focșani

Ziarul de Vrancea
31 mar 2019 9058 vizualizări
Foto:life.ro
Foto:life.ro

Era în preajma Paștelui când Nina Bratu, elevă la Liceul Pedagogic din Focșani venise la țară, într-o comună din județ, să petreacă vacanța împreună cu părinții.

S-a urcat în căruță, s-a dezechilibrat, a căzut și și-a rupt mâna. Părinții, oameni simpli de la țară au dus-o la vraciul din sat, omul care punea oasele la loc tuturor celor care aveau fracturi sau orice fel de traumatisme osoase.

 

Numai că brațul i-a sărit repede din umăr și și-au dat seama că ar putea fi ceva grav, motiv pentru care au dus-o la spitalul din Focșani. Acolo, medicul care i-a făcut internarea i-a mai fixat o dată brațul la loc, cam ce făcuse și vraciul, i l-a imobilizat cu o fașă și i-a spus să revină după două săptămâni.

Nina avea 16 ani, mergea la școală și încerca să ducă o viață normală în așteptarea vindecării. Numai că a început să se simtă rău, brațul i s-a umflat și la următoarea vizită la spital medicul a internat-o. Norocul ei a fost medicul de gardă care și-a dat seama că e ceva grav, i-a chemat pe părinții ei și le-a sugerat să o ducă pe Nina la București.

Aici i s-a făcut biopsie și medicii au constatat că a dezvoltat o tumoare canceroasă care avansa spre gât, motiv pentru care au fost nevoiți să-i amputeze brațul cu umăr cu tot.

Ce a urmat este drama unei fetițe, la vârsta adolescenței care în loc să se bucure de petreceri, ieșiri la terase sau de primele iubiri, a fost nevoită să o ia de la început, să învețe să se facă totul cu mâna stângă. Însă nu s-a lăsat „bătută de soartă”. S-a ambiționat și mai tare și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a ajunge „pe picioarele ei”, pentru a fi independentă și pentru a-și arăta ei și celorlalți că e mult mai mult decât „Nina fără o mână”.

Astăzi este profesoară de franceză la Liceul pedagogic, este căsătorită și are doi copii, unul de 10 ani și unul de un an și patru luni, pe care s-a ambiționat să-i crească fără ajutor. Spune că singurele lucruri pe care nu le poate face sunt cele de care nu s-a lovit, iar dacă nu ar fi fost accidentul, nu ar fi fost nici ea cea care este azi. #Respect!

Citiți întreg articolul accesând titlul alăturat:„Mami, tu ești o eroaie!”. Povestea profesoarei fără o mână, ce se bucură de miracolele din viața ei


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.