Educație

Pelerinaj în Dobrogea pentru 50 de copii din centrele de plasament

Ziarul de Vrancea
11 dec 2017 782 vizualizări

50 de copii din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copiului (DGASPC) Vrancea au beneficiat de un pelerinaj gratuit în Dobrogea. Acțiunea a fost organizată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, la începutul acestei luni.

În prima zi a pelerinajului, copiii au traversat Dunărea cu bacul la Călărași, pentru a vizita Mănăstirea Dervent, unde au fost impresionați de crucile de piatră și de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, dar și de izvorul cu apă tămăduitoare. De aici, ei s-au îndreptat către Peștera Sfântului Andrei, locul unde a viețuit cel întâi chemat la apostolat și Ocrotitorul României. Un alt obiectiv vizitat a fost monumentul de la Adamclisi, Tropaeum Traiani, ridicat în cinstea împăratului roman Traian, între anii 106-109, pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor din anul 102. A urmat Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol, stavropighie patriarhală, cunoscută mai ales datorită părintelui Arsenie Papacioc, care a fost duhovnicul așezământului monahal între anii 1976-2011, iar la plecare au fost aprinse lumânări la mormântul marelui duhovnic român. În cea de-a doua zi a pelerinajului, copiii au vizitat Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, faleza și cazinoul, apoi au mers la Mănăstirea Sfântul Ioan Casian, situată pe Dealul Casienilor. La capătul unei poteci care pleacă din spatele mănăstirii, ei au văzut și Peștera Sfântului Ioan Casian. Trecând prin Cheile Dobrogei, pelerinii au poposit la Mănăstirea Celic Dere, unde au primit o masă caldă, au ascultat un cuvânt de învățătură și s-au închinat la icoana Mântuitorului. Pelerinajul s-a încheiat la Mănăstirea Cocoș, care adăpostește moaștele Sfinţilor Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip, descoperite într-o criptă la Niculițel, în septembrie 1971. Pe parcursul celor două zile, copiii au avut ocazia să cunoască meleagurile dobrogene, care sunt pline de mărturii ale propovăduirii cuvântului lui Dumnezeu în aceste locuri. (Z.V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.