Metodele prin care își motivează elevii o profesoară de Limba și Literatura Română de la Școala Gimnazială Sihlea

Cristina Bărbosu-Ene (42 de ani), profesor de Limba și literatura română la Școala Gimnazială Sihlea s-a întors în comuna vrânceană după o frumoasă aventură de patru ani prin două școli din București, ca profă de religie. Revenită acasă, spune că a dat nas cu o realitate cruntă. Are elevi care vor să ajungă la liceu, dar și unii care nu văd rostul școlii și nu se simt motivați să învețe. A înțeles că cei din urmă au nevoie de oameni care să le mențină vie această flacără a motivației, să le dea curajul să creadă că pot reuși și să îi susțină. Pentru unii și-a asumat ea acest rol.
Cristina Bărbosu-Ene (42 de ani), profesor de Limba și literatura română la Școala Gimnazială Sihlea din județul Vrancea, a început să schimbe metodele de predare ca să crească motivația elevilor. A făcut câteva schimbări simple, dar ale căror efecte s-au văzut imediat. Elevii ei au început să fie mai atenți la ore și mai autonomi în învățare.
Într-un articol publicat recent de scoala9.ro profesoara din Vrancea a precizat că a început de patru ani să fie și mai preocupată de cum ar putea să predea mai bine și să-i aducă pe elevii ei de la Școala gimnazială din Sihlea, Vrancea, mai aproape de învățătură. Așa că a mers către organizațiile neguvernamentale care oferă pregătire profesorilor în acest sens. Din 2019 a intrat în programul „Mentalitate deschisă în educație” al SuperTeach și este absolventă a Academiei de Leadership Pedagogie a organizației Teach for Romania.
”Mulți dintre ei (n.r. dintre elevii profesoarei de limba și literatura română, Cristina Bărbosu-Ene de la Școala Gimnazială Sihlea din județul Vrancea) nu au susținerea necesară în familie, iar acolo intervenția e bine să fie făcută cu blândețe și multă răbdare. În mare parte, copiii care urmează și studiile liceale, chiar și universitare, sunt susținuți și de familie”, a subliniat tânăra profesoară din Vrancea pentru scoala9.ro .
A început prin a pune în fiecare oră un strop de dinamică aparte, pe lângă creativitate și dragostea față de ei și față de materia pe care o predă. „Când elevii văd că ai integrat, în ore, și sugestiile lor, se motivează și mai mult”, adaugă profesoara Cristina Bărbosu-Ene din Sihlea citată de scoala9.ro.
Citiți întreg articolul publicat de scoala9.ro despre profesoara de limba și literatura română Cristina Bărbosu-Ene de la Școala Gimnazială Sihlea, accesând titlul alăturat: „Ați început să vorbiți mai mult cu mine și asta m-a făcut să fiu mai atent la oră”. Metodele unei profesoare din Vrancea pentru a-i motiva pe elevi