Educație

IȘJ Vrancea: Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat începe luni, cu proba la Limba și literatura română

Ziarul de Vrancea
28 mar 2022 2339 vizualizări
Foto:arhiva ZdV.Credit foto:oradesibiu.ro
Foto:arhiva ZdV.Credit foto:oradesibiu.ro

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vrancea face publice informații de ultimă oră cu privire la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, care va debuta luni, 28 martie, cu proba la Limba și literatura română.

În atenția elevilor claselor a XII-a și a XIII-a din județul Vrancea:

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea organizează începând de luni, 28 martie 2022, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2021-2022.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2022 este următorul:

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, după cum se arată în procedura privind organizarea și desfășurarea simulărilor naționale, emisă de către Ministerul Educației.

Repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării examenului național de Bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii.

În procedura menționată se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

De asemenea, fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Raportul va include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune. 

La nivelul județului Vrancea sunt înscriși în clasele a XII-a și a XIII-a, în anul școlar curent, un număr de 2522 elevi, după cum urmează:

            ● cursuri de zi: 2219 de elevi;

            ● învățământ special: 8 elevi;

            ● clasa a XIII-a seral: 253 de elevi;

            ● învățământ cu frecvență redusă: 42 de elevi.

Reamintim că organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2021-2022, este reglementată prin Ordinul Ministerului Educației nr. 5151/30 august 2021 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de bacalaureat - 2022.

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea urează mult succes și inspirație elevilor participanți!

Inspector școlar general,

prof. Daniela Gabriela Marchitan


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.