Educație

Galerie foto | Profesori de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești în vizită la școli din Finlanda și Estonia

Ziarul de Vrancea
5 nov 2019 2634 vizualizări

Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” din Mărășești derulează în acest an școlar un proiect Erasmus+ intitulat “Profesori pregătiți – elevi prezenți: Investim pentru prevenirea și stoparea abandonului școlar”, având manager de proiect prof. Dragomir Alina. Durata proiectului este de 18 luni (1 iunie 2019 – 30 noiembrie 2020), iar bugetul alocat pentru derularea tuturor acțiunilor de formare profesională fiind de 22.260 Euro.

Acest proiect constă în două mobilități, prima în capitala Finlandei – Helsinki și cea de-a doua în Barcelona – Spania, scopul acestora fiind formarea profesionalăa opt cadre didactice, câte patru profesori pentru fiecare deplasare.

Astfel, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2019, a avut loc prima mobilitate, o echipă formată din patru profesori, Daniela Iacob, Emilia Costache, Oana Dima și Brânză-MartișGina-Carmen, s-a deplasat în Finlanda cu scopul de a identificași ulterior aplicatehnicile și metodele optime pentru prevenirea absenteismului și abandonului școlar în rândul elevilor de gimnaziu și liceu.

Cu această ocazie, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” au avut posibilitatea de a interacționa cu alte cadre didactice din Germania și Spania și au dezbătut, împreună cu formatorul LinasStarselskis, problemele legate de absenteism cu care se confruntă unitățile școlare din care fac parte acești profesori.

În ceea ce privește partea practică a acestei mobilități, cei patru profesori au avut posibilitatea de a vizita trei școli, de a discuta în mod deschis cu directorii acestor instituții, de a interacționa cu elevii și de a crea punți de legătură cu o serie de profesori în vederea unor activități interșcolare. Cele trei unități școlare vizitate au fost: Școala Nr. XXI din Tallinn, Estonia, Colegiul Englez din Tallinn, Estonia și o școală primară din Vantaa, oraș aflat la 15 km distanță de Helsinki.

În ciuda vremii destul de reci, cadrele didactice au reușit să bifeze câteva obiective turistice extrem de frumoase și educative: Biblioteca Oodi din Helsinki, Catedrala Luterană din Helsinki, Muzeul orașului Helsinki, fortificația de pe Insula Suomenlinna care este inclusă din 1991 în Patrimoniul Mondial UNESCO, precum și Centrul Vechi din capitala Estoniei, Tallinn.

A fost o experiență bogată din care cadrele didactice au învățat foarte multe lucruri utile și practice, o serie de metode și tehnici care ar putea fi aplicate cu succes atât la nivel gimnazial, cât și liceal.

Informații și fotografii transmise de prof Alina Dragomir


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.