Educație

FOTO | Trei muzee din zona rurală a județului Vrancea pot fi vizitate virtual începând de astăzi

Ziarul de Vrancea
1 dec 2021 1326 vizualizări

Începând cu Ziua Națională a României, încă trei obiective din cadrul Muzeului Vrancei pot fi vizitate virtual pe www.muzeedelasat.ro.

Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei. Cele din Județul Vrancea sunt: Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri, Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuţă” din Dragosloveni și Secţia de Etnografie din Crângul Petreşti.

Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o co-finanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Pe lângă cele 28 de muzee, vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural.

„Scopul final al proiectului este cel de a crea dorința utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic, care plătește și susține cultura, dar și de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 28 de muzee. Platforma nou-creată și tururile virtuale au potențialul de a susține un dialog permanent între public și instituția muzeală”, a declarat Nicoleta Felea, copywriter și consilier în promovare online.

În septembrie 2021, cele 28 de muzee au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurși peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact. Acestea au rolul de a îmbunătăți imaginea muzeelor în mediul online.

Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume, Google Maps.

Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de Radio Europa FM și De la sat, un proiect editorial independent dedicat satului românesc. Echipa este formată din patru membri: Cosmin Murarașu - manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu - editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea - copywriter și Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat.

Persoana de contact: Ionuț Teoderașcu, teoderascu@muzeedelasat.ro, 0755666172

Resurse online:

Facebook: www.facebook.com/muzeedelasat; www.facebook.com/delasat.ro  www.facebook.com/Real.tour.ro

Instagram: www.instagram.com/muzeedelasat/www.instagram.com/dela.sat.;

Website: www.muzeedelasat.ro; www.real-tour.ro; www.delasat.ro; www.europafm.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.