Educație

Foto | Proiectul transfrontalier desfășurat la Focșani prinde contur

Ziarul de Vrancea
27 iul 2022 1139 vizualizări

"Identitate, spiritualitate și cultură românească" organizat de Liceul de Artă ”Gh. Tattarescu”, Primăria Municipiului Focșani, Protoieria Panciu în parteneriat cu Primăria Municipiului Adjud,  Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, Liceul ”Alexandru cel Bun” Cernăuți – Ucraina, Liceul  Teoretic ”Lucian Blaga” Tiraspol, Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineri „CRAT” Bălți - Republica Moldova,  Colegiul Tehnic” V.D.Cotea” Focsani, Crucea Roșie Vrancea, Societatea de Geografie din România – Filiala Vrancea, desfășurat  în perioada 25-30 iulie 2022, a continuat marți, 26 iulie 2022, cu activitățile pe ateliere.

Astfel, Atelierul de pictură  "Icoane pe sticlă și lemn" se desfășoară la sediul Liceului de Artă. "Micii artiști  au început cu realizarea desenului în oglindă, tip contur în vopsea neagră. Vor continua cu așternerea culorii în etape, de la detaliu și umbre la culoarea de bază. Vor reproduce imaginile unor icoane vechi din secolul al XVIII-lea. Icoana pe sticlă reprezintă mentalitatea și sensibilitatea satului tradițional românesc", ne-a transmis doamna profesor Dumitru Laura, coordonator al atelierului.

Aleea de mozaic din curtea interioară a Liceului de Artă prinde viață sub mâinile micilor artiști din Moldova, Transnistria, Ucraina și România, reflectând razele soarelui și seninul cerului ca un drum drept, deschis spre cunoaștere și frumos.

Creativitatea și imaginația copiilor implicați în proiect au fost transpuse pe zidul de pe aleea principală din Parcul Bălcescu într-un stil original, în cadrul atelierului de Artă urbană. Doamna profesor Pavlova Ecaterina de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga"  din Tiraspol ne-a relatat că "proiectul este extraordinar deoarece le oferă copiilor posibilitatea de a-și descoperi talentele artistice, ținând cont de faptul că programa lor  școlară nu le permite dezvoltarea aprofundată a acestor abilități. Un mare plus al proiectului îl reprezintă exersarea limbii materne într-un mediu autentic românesc".

După-amiază, elevii au beneficiat de activități de dezvoltare personala organizate de tinerii voluntari de la Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineri „CRAT” din Republica Moldova, coordonați de dna director, Nonna Mihalcean.

Ne exprimăm mulțumirea față de sponsorii implicați în proiect care au făcut posibilă realizarea acestor activități:

• S.C. MORIPAN ALEX S.R.L.

• SIP FEN VRANCEA

• S.C. AVICOLA SA FOCSANI

• S.C. METALE INTERNATIONAL SRL

• SC COROLA SA

• SC DIACARN SRL

• SC VRANCART SA

• HANUL LUI URECHE

• PAROHIA SF.NICOLAE UMBRA

• FSLI VRANCEA

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.