Educație

Foto | Arta tăcerii la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă(CSEI) ”Elena Doamna” Focșani

Ziarul de Vrancea
29 oct 2023 1321 vizualizări

Frumusețea artei este exprimată prin nenumărate feluri. Teatrul poate fi un mediu unde toată lumea se poate bucura de aceasta, este un moment de conectare în care putem înțelege și aprecia diversitatea și unicitatea fiecărei persoane.

Zilele acestea, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” a fost gazda celei de-a treia mobilități internaționale  din cadrul Proiectului  Erasmus+  2022-1-LV02-KA210-YOU-000084104 The ART OF SILENCE. Proiectul este coordonat de Asociația 3D Friends Letonia și are ca parteneri Organizația Sign Dance Collective International Croația și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”. 

După întâlnirile din Riga/Letonia din noiembrie 2022 și Pakostane/Croatia, mai 2023, la Focșani, în perioada 18-22 octombrie 2023, echipa de proiect de la C.S.E.I. Elena Doamna a organizat activitatea ”Training for Target Group”, care a avut ca scop îmbunătățirea relațiilor dintre tinerii cu dizabilități auditive, printr-o înțelegere a conceptului de evenimente integrate, folosind teatrul ca instrument de lucru. Lucrătorii de tineret  devin mai conștienți despre incluziunea comunității surzilor și dezvoltarea muncii cu comunitatea de tineri surzi.

Participanții au venit cu proiecte provocatoare, teatru inedit, muzică, pantomină, jocuri interactive, în rolurile principale fiind tineri cu deficiențe de auz. Jocul lor a fost spontan, conducându-i spre cele mai profunde experiențe ale propriei ființe și oferindu-le ocazia de a fi față în față cu ei înșiși. Artiștii de la Sign Dance Collective International au prezentat spectacolul ”Oriente”, atât în cadrul școlii cât și în cadrul vizitei la Asociația Națională a Surzilor, filiala Focșani. Le-am răsplătit generozitatea artistică într-o atmosferă tipic românească, cu cântece tradiționale, meniu românesc, vizite ale orașului și ale împrejurimilor prin care ne-am promovat tradițiile și frumusețea locală. Proiectul are ca rezultat final elaborarea unui manual de teatru pentru persoane cu dizabilități auditive, care va fi prezentat în etapa finală a proiectului ce se va desfășura în Croația. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.