Educație

Foto | Activitate de educație rutieră la C.S.E.I. ”Elena Doamna” Focșani

Ziarul de Vrancea
1 mai 2023 918 vizualizări

Siguranța școlară este una dintre principalele condiții pentru  existența unui învățământ de calitate iar această menire îi revine în egală măsură autorităților centrale și locale, poliției, școlilor, dar și părinților și elevilor.

În acest sens, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Serviciului Criminalisticși cei din cadrul Serviciului Rutier s-au întâlnit cu elevii și cadrele didactice de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna, abordând teme de interes comun precum: prevenirea victimizării minorilor – bullying-ul, prevenirea violenței și a delicvenței juvenile, răspunderea penală a  minorilor și siguranța online.

Cum traficul rutier a devenit din ce în ce mai aglomerat și complex, elevii trebuie să conștientizeze pericolul și riscul la care se expun atunci când merg pe stradă. Așadar, polițiștii de la Serviciul Rutier le-au explicat principale reguli ale unui comportament responsabil și precaut pe stradă, invitându-i apoi pe covorul simulator pentru a le stimula capacitatea de orientare în spațiu și pentru formarea unor abilități de siguranță ( să se oprească și să se asigure atunci când trec strada doar pe trecerea de pietoni, să înțeleagă luminile semaforului, să nu alerge pe trecerea de pietoni, să înțeleagă felul în care vehiculele contribuie la pericolul sau siguranța în trafic, să identifice zonele sigure de joacă).

De asemenea, le-a fost prezentat laboratorul rutier, în care elevii au vizionat filmulețe educative despre siguranța rutieră, dar atracția activității a fost Tem și Jessy, cei doi câini polițiști, antrenați pentru cele mai dificile misiuni dar și pentru iubirea necondiționată a copiilor, care i-au mângâiat minute în șir.

Activitățile fac parte din „Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în județul Vrancea, în anul școlar 2022-2023”, și au avut un impact pozitiv asupra tuturor elevilor, care au manifestat interes pentru fiecare subiect abordat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.