Educație

Dicționarul academicienilor vrânceni a ieșit de sub tipar.O carte despre adevărații cetățeni de onoare ai Vrancei

Ziarul de Vrancea
29 iun 2018 2691 vizualizări

În Anul Centenarului Unirii, Asociația „Simion Mehedinți” a publicat primul volum dedicat celor mai importante persoane născute în localitățile care formează din 1968, Județul Vrancea. Este o lucrare colectivă despre cei 31 de academicieni care au fixat în eternitate numele Vrancei, prezentați în tot atâtea microbiografii, redactate după cele mai exigente norme academice. Coordonatorul volumului este prof. Costică Neagu, iar colaboratorii sunt cercetători din Vrancea, Iași și București

Este prima lucrare de acest gen, o carte care nu trebuie să lipsească din nicio Bibliotecă Publică, Școlară și de ce nu, particulară. Sunt prezentați în ordine alfabetică următorii academicieni: Sava Athanasiu din Ruginești, Gh. Balș din Adjud, George Bărănescu din Odobești, Gh. Buzdugan din Focșani, Virgil Cândea din Focșani, Valeriu Cotea din Vidra, Constantin C. Giurescu din Focșani, Aurel Iancu din Răcoasa, Gh. Longinescu din Focșani, Ștefan Longinescu din Focșani, Nicolae Manolescu din Adjudu-Vechi, Panaite Mazilu din Broșteni, Simion Mehedinți din Soveja, Mihai Mihălă din Faraoanele, Ion Mincu din Focșani, Ion Nestor din Focșani, Gh. Nicolau din Pufești, Ion Niculescu din Focșani, Dumitru Olănescu-Ascanio din Focșani, Tudorel-Tudorache din Focșani, Alexandru Rădulescu din Focșani, Nicolae Rădulescu din Budești, Oscar Sager din Focșani, Oscar Saligny din Focșani, Anghel Saligny din Focșani, Marin Simionescu Râmniceanu din Focșani, Anibal Teodorescu din Câmpineanca, Dimitrie Voinov din Focșani, Duiliu Zamfirescu din Dumbrăveni, Vasile N. Taftă din Negrilești și Iulian Gavăt. Dintre aceștia, 15 s-au născut în Focșani, 2 în Adjud, unul în Odobești și 13 în satele Vrancei.

Este o carte despre o altă Românie, o Românie frumoasă, o țară a valorilor, a bunului simț, a elitelor, a modestiei și a cumpătării. Nu în ultimul rând este o carte despre oamenii care au clădit spiritual România și au înveșnicit aceste pământuri prin munca lor, nu prin dregătorii sau sinecuri. Volumul va fi lansat în timpul Zilelor Municipiului Focșani. Vom reveni cu precizări privind locul, data și ora lansării. Bref, este cartea Anului Centenar pentru Vrancea!

Text + fotografii preluate de pe contul de facebook Casa de Cultură Odobești

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.