Educație

Consultare publică lansată de CJ Vrancea: Ce facultăți și programe de master ați vrea să înființeze Universitatea București la Focșani?

Ziarul de Vrancea
26 nov 2020 2830 vizualizări

Într-o postare activată pe contul de facebook Consiliul Județean Vrancea este anunțată inițierea unei consultări publice la inițiativa președintelui instituției, Cătălin Dumitru Toma pe tema:Ce facultăți și programe de master ați vrea să înființeze Universitatea București la Focșani?​

Opiniile tuturor celor interesați sunt solicitate prin intermediul unui chestionar online care trebuie completat de cei ce doresc să-și exprime părerea pe subiectul supus consultării.

Redăm în continuare textul integral al postării care anunță consultarea publică menționată.

 ”Consiliul Județean Vrancea este în curs de încheiere a unui parteneriat cu Universitatea din București, în vederea dezvoltării filialei din Focșani cu noi specializări universitare și postuniversitare (master).

 Filiala din municipiul de pe Milcov va funcționa în sediul fostei Prefecturi Putna, lângă Teatrul ”Mr. Gh. Pastia”, după cum s-a căzut de acord în urma unei întâlniri între conducerea CJ, ministrul Ion Ștefan și rectorul Marian Preda.

 În acest sens, președintele CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, lansează o dezbatere publică pentru a afla opiniile tuturor celor interesați, prin completarea unui chestionar care poate fi accesat aici: https://forms.gle/9mKzWCs6TDhvMZ8cA

 Așteptăm opiniile dumneavoastră și vă mulțumim!”-Consiliul Județean Vrancea 

P.S..Având în vedere că dezbatarea publică cu tema ”Ce facultăți și programe de master ați vrea să înființeze Universitatea București la Focșani?” a fost lansată la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Dumitru Toma în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, pe contul de facebook Consiliul Județean Vranceaunde dezbaterea a fost anunțată, au părut deja replici politice care contestă ideea alocării spațiului sediului fostei Prefecturi Putna unui asemenea scop.

Iată un dialog purtat pe acest subiect:

Corina Atanasiu (consilier local USR-PLUS în Consiliul Local Focșani):”Bani irosiți, tichie de mărgăritar. Mai bine dați burse consistente pentru copii din rural să poată veni la liceu în Focșani sau pentru copiii din județ să meargă la facultăți, care și așa duc lipsă de studenți. Studenți funcționali, bine orientați. Doar 1 din 3 studenți care întră în anul 1 și iese în anul 3 iar noi facem facultăți noi. Sau mai avem nevoie de o fabrică de diplome și niște posturi de profesori universitari pe banii contribuabililor?”

Consiliul Județean Vrancea:”Corina Atanasiu orice idee suplimentară poate fi analizată și pusă în practică! Ideea parteneriatului dintre CJ și Universitatea București este aceea ca absolvenții de liceu care doresc să urmeze o facultate să facă studiile la Focșani, nu la București, cu profesori veniți de la București să predea în Vrancea. Astfel, elevii nu mai cheltuie bani pe cazare și masă în București. Beneficiile sunt evidente!”

Paul Andrei Lungu (fost consilier județean PNL în mandatul 2016-2020):”Corina Atanasiu o universitate locala buna e un mod smart de a tine orasul tanar. Chiar nu inteleg ce vreti sa spuneti: nu e ca si cum se cheltuie banii de naveta pentru copii”

Corina Atanasiu (consilier local USR-PLUS în Consiliul Local Focșani):”Consiliul Județean Vrancea  Beneficiile nu sunt deloc evidente. Avem universități slabe și foarte slabe în România ca să ne mai permitem să mai finanțăm și altele în care nu poți garanta/ controla calitatea. Important acum este să concentrăm resursele și să le utilizăm unde e nevoie de ele: în rural și pe programe remediale la clasele mici dacă vreți ca peste 10 ani să mai avem vreun student. În educație e ca în fotbal: dacă nu ai baza largă de copii echipați cu un set de competențe de bază pe care chiar să le stăpânească, obții foarte puțini studenți. Cei mai mulți dintre cei valoroși pleacă din țară la studii în alte universități și puțini se mai întorc. Aveți aici date interesante pe rural. https://www.capital.ro/statistica-ingrijoratoare-mai.../amp

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.