Educație

Lecţii de hore, sarbe şi bătute predate tinerilor vranceni

Ziarul de Vrancea
20 nov 2013 1594 vizualizări
Chiar dacă par uşor desuete, dansurile populare sunt încă pe gustul tinerei generaţii

Din păcate, frumuseţea dansurilor străvechi se pierde pe zi ce trece fiind necesară o reanimare a acestora, mai ales în randul tinerilor, pentru a putea duce mai departe tradiţiile şi moştenirea culturală. Este exact ceea ce s-a dorit prin proiectul intitulat „Conservarea şi promovarea dansurilor tradiţionale”, implementat de Asociaţia "Change Your Lifestyle For You”, în parteneriat cu Şcoala Postliceală "Carol Davila”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Vrancea şi Asociaţia "Institutul Vittalis”, care a avut loc în perioada 1-14 noiembrie la Focşani. Scopul proiectului a fost revitalizarea dansurilor populare tradiţionale vrancene, creşterea gradului de conştientizare a tinerilor în materie de tradiţii rurale şi promovarea renaşterii zonelor rurale, toate acestea realizandu-se prin intermediul mai multor activităţi. Beneficiarii proiectului au fost tineri de la şcolile şi liceele din oraş care au fost iniţiaţi în diferite dansuri populare, printre care hore, sarbe şi bătute. De asemena, proiectul a inclus şi un schimb de experienţă între coregrafi şi coordonatori ai ansamblurilor de dansuri populare din zona Vrancei. „Proiectul s-a desfăşurat într-un cadru organizat, dar degajat şi non-formal, propice pentru predarea şi promovarea acestei moşteniri culturale de o importanţă deosebită”, a declarat Elena Madalina Ionescu, manager de proiect, prin intermediul unei informări de presă. (Olga UNGURU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.