Educație

Sindicatele din învăţămant intră în grevă japoneză

Ziarul de Vrancea
16 oct 2013 1517 vizualizări
Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (F.S.L.I.) intră în grevă japoneză la finele acestei luni. Decizia a fost luată ieri la Bucureşti în cadrul Colegiului Liderilor, la care a participat şi Emil Tudor, preşedintele organizaţiei vrancene.

Astfel, începand cu data de 28 octombrie, timp de o săptămană, în toate unităţile din ţară dascălii afiliaţi la acest sindicat vor purta banderole pentru a atrage atenţia guvernanţilor asupra revendicărilor lor. Concomitent la Bucureşti vor avea loc pichetări ale sediului Guvernului şi sediului USL, urmand ca pe 6 noiembrie profesorii să participe la un miting de protest în faţa Guvernului, la care se anunţă 7 mii de cadre didactice. “Pichetările se vor face de către colegii noştri din Bucureşti şi judeţele învecinate, urmand ca la mitingul din luna noiembrie să participle fiecare filială. SLI Vrancea va merge cu aproximativ 100 de membri”, ne-a declarat liderul SLI, Emil Tudor. După această dată se va aştepta reacţia guvernanţilor şi, în funcţiie de aceasta, se va decide calendarul acţiunilor de protest viitoare. Situaţia în care se află învăţămantul romanesc va fi discutată şi în cadrul şedinţei SLI ce va avea loc maine la Casa de Cultură din Focşani. În cadrul acesteia se vor purta discuţii şi despre Centrul de Formare şi Perfecţionare de la Soveja, pe care liderii organizaţiilor locale vor fi invitaţi să-l viziteze după şedinţă. Principalele revendicări ale profesorilor se referă la adoptarea unei legi a salarizării, prin care salariile cadrelor didactice debutante să crească cu 50%, acordarea a minimum 6% din PIB sectorului educaţional, modificarea Legii Educaţiei în ceea ce priveşte statutul personalului didactic, decontarea cheltuielilor făcute cu naveta şi reintroducerea sporului de doctorat. (M. V.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.