Educație

Profesorii de sport, paznici ai elevilor

Ziarul de Vrancea
8 oct 2013 1242 vizualizări
Profesorii de educaţie fizică şi sport care desfăşoară orele în afara unităţilor de învăţămant trebuie să-i însoţească pe elevi de la şcoală pană la sala sau terenul de sport.

Aceasta este recomandarea transmisă profesorilor de educaţie fizică din judeţ de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. “Profesorii de sport trebuie să supravegheze mult mai bine elevii pe parcursul transportului acestora către terenul de sport, atunci cand orele nu se ţin în incinta şcolii. Elevii trebuie supravegheaţi pentru a nu se repeta ceea ce s-a petrecut zilele trecute la Adjud”, ne-a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ, Luminiţa Balaban. Mesajul a fost transmis ieri şi de inspectorul de specialitate în şedinţa avută cu responsabilii de cerc pedagogic şi comisii metodice. “Eu, din cate ştiu, profesorul trebuie să asigure accesul elevilor în sala de sport, nu să aibă grijă de ceea ce se întamplă în afara unităţii. Vă rog, totuşi, să consemnaţi acest aspect şi elevii să fie aşteptaţi în faţa sălii de sport, iar apoi conduşi în siguranţă în aceasta”, le-a transmis inspectorul Ionel Ambrozie, profesorilor prezenţi la şedinţă. Măsura a fost luată ca urmare a incidentului de săptămana trecută, cand un elev al Liceului Teoretic “Emil Botta” din Adjud a fost victima unui accident rutier produs pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Republicii, lovindu-l pe Sorin Onea, de 14 ani, care se afla în timpul orelor de curs şi mergea spre sala de sport, unde urma să înceapă ora de educaţie fizică. Elevii urmau să-şi desfăşoare ora în sala de sport a oraşului, aflată la 500 de metri de liceu. Elevul s-a ales cu un picior rupt. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.