Educație

Turul Vrancei: O nouă serie de cursuri pentru învăţătoarele de la clasa pregătitoare

Ziarul de Vrancea
25 sep 2013 1884 vizualizări
Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza o nouă serie de cursuri pentru învăţătoarele care predau la clasa pregătitoare în acest an şcolar, dar care nu au fost perfecţionate în acest domeniu.

A treia serie de cursuri a apărut, potrivit inspectorului pentru învăţămant preşcolar, Gabriela Oloeriu, ca urmare a realizăririi unor clase pregătitoare ce nu erau propuse iniţial. “Centralizăm datele din judeţ, iar maine (n.r. astăzi) vom afla cate cadre didactice vor urma aceste cursuri. Deocamdat s-au înscris 11”, ne-a declarat ieri inspectorul pentru învăţămant primar. De formarea învăţătoarelor va răspunde profesoara Marcela Ghiuţă, unul dintre formatorii judeţeni pe acest domeniu. Cursurile, care vor începe peste două săptămani şi se vot ţine sambăta şi duminica, nu se plătesc, fiind suportate din bani europeni. În vacanţa de vară au fost formate, în două serii, peste 60 de cadre care au preluat din această toamnă clasa pregătitoare. (M. V.)


Angajaţii Finanţelor se instruiesc în comunicare

La Centrul Zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice Focşani a început, marţi, instruirea cu tema “Comunicare externă”, care face parte din proiectul “Dezvoltarea unui parteneriat valabil între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi beneficiarii direcţi ai serviciilor furnizate de acesta – premisă a eficientizării sistemului de colectare a veniturilor publice”. “Proiectul va fi derulat în perioada 23 septembrie – 29 noiembrie, iar obiectivul specific al acestuia este dezvoltarea capacităţii de comunicare prin dezvoltarea reţelei de comunicatori la nivelul aparatului central şi teritorial al ANAF în vederea promovării mesajului public şi a imaginii instituţiei”, se menţionează într-un comunicat al Agenţiei Judeţene de Administrare Fiscală. La acest curs participă 13 funcţionari publici cu atribuţii în domeniul comunicării şi asistenţei contribuabililor din administraţiile şi serviciile fiscale din Vaslui, Brăila, Bacău, Galaţi şi Barlad. Lector în cadrul cursului este Miriam Costea, doctor în sociologie şi specialist în relaţii publice în cadrul Universităţii Bucureşti. (M. B.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.