Educație

Viitorul unor profesori depinde de numirile directorilor de şcoli

Ziarul de Vrancea
27 aug 2013 2663 vizualizări
IŞJ nu a avut soluţii pentru rezolvarea a jumătate dintre detaşările şi completările de normă din şedinţa de ieri u profesorii care au cerut detaşare au renunţat după ce au văzut variantele

Numai jumătate dintre cadrele didactice titulare care au făcut obiectul şedinţei de ieri de la IŞJ s-au văzut cu situaţia rezolvată. Este vorba despre restrangerile de activitate, detaşările la cerere şi completările de normă. 31 de cadre au făcut obiectul şedinţei de ieri, dintre care 15 au fost detaşări la cerere, 8 restrangeri de activitate şi 8 completări de normă. Doar restrangerile au fost soluţionate în totalitate, o parte dintre cadrele care mai au nevoie de completare de normă fiind nevoite să aştepte numirile de director pentru a putea funcţiona pe catedre rezervate. Nici detaşările la cerere nu au fost soluţionate toate, profesorii fiind nemulţumiţi de catedrele vacante, majoritatea în mediul rural şi departe de Focşani. Catedrele incomplete şi restrangerile de activitate au apărut din cauza nerealizării planului de şcolarizare în unele unităţi de învăţămant. La şedinţa de ieri s-a mers pe arii curriculare, iar în unele situaţii nu au existat soluţii. Prin urmare, profesorii sunt nevoiţi să aştepte numirile directorilor de şcoli şi a inspectorilor pentru a vedea dacă vor prinde catedrele rezervate ale acestora. Este cazul profesoarelor de textile şi tricotaje Gabriela Tudorancea şi Gabriela Lăcrămioara Niţu de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”. Una dintre acestea va putea funcţiona în anul şcolar următor pe catedre rezervată a inspectoarei Tincuţa Zahariuc, dacă aceasta va primi detaşare la Inspectorat pentru încă un an. Pentru cea de-a doua profesoară se caută soluţii. Într-o situaţie similară se află şi profesoara de fizică Constanţa Tomescu.

Inspectorul Bărbieru, detaşat pană în martie

Două învăţătoare de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” care au intrat în restrangere de activitate au obţinut post pentru anul şcolar următor în Focşani. Astfel, Mihaela Alexandra Stavăr a fost detaşată în interesul învăţămantului pentru nesoluţionarea restrangerii de activitate la Şcoala “Anghel Saligny”, iar fiica sindicalistului Emil Răvoiu, Roxana Florentina Bălescu va preda la Grădiniţa 13, avand dublă specializare. Profesoara de limba romană de la Colegiul “Edmond Nicolau”, Ofelia Gavrilă, intrată în restrangere de activitate, va preda de luna viitoare la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”. Inspectorul Bănel Bărbieru, titular al Şcolii Bordeasca Veche, s-a detaşat la cerere la Şcoala Bilieşti, pe postul rezervat al profesorului Iulian Ionescu, aflat în concediu fără plată pană la data de 15 martie 2014. Bănel Bărbieru a predat şi anul trecut la aceeaşi şcoală, care îi permite naveta, acesta avand domiciliul în Focşani. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că, foarte probabil, vor mai apărea posturi după data de 1 septembrie întrucat în această vară a existat un aflux al elevilor reveniţi cu familiile din străinătate. Pană atunci însă, astăzi este programată, de la ora 9,00, o nouă şedinţă publică pentru ocuparea posturilor, dedicată suplinitorilor cu note peste 5 la examenul de titularizare din anii 2011, 2012 şi 2013. (M. VLĂDESCU)

În ataşament puteţi consulta reperele orare după care se realizează distribuirea candidaţilor.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.