Educație

Consiliul Local dă bani pentru gard la Şcoala nr. 7

Ziarul de Vrancea
27 aug 2013 1000 vizualizări
Aleşii locali vor vota maine aprobarea unor sume de bani pentru trei unităţi de învăţămant în vederea realizării unor lucrări de împrejmurire, a refacerii documentaţiei de modernizare a unui imobil şi cofinanţarea unor lucrări de reabilitare.

Pentru Şcoala nr. 7 va fi aprobată suma de aproape 200 mii lei pentru împrejmuirea perimetrului proprietăţii, cu un gard din soclu de beton. “Datorită acţiunilor agenţilor atmosferici (îngheţ-dezgheţ) şi a infiltraţiilor de apă din ploi, soclul din beton s-a înclinat spre interior. De asemenea, pe întreg perimetru împrejmuirii tencuiala este fisurată şi desfăcută în proporţie de 65% atat pe feţele laterale cat şi pe partea superioară a acestuia. Vopsitoriile aplicate pe confecţiile metalice sunt degradate, iar în confecţiile metalice din partea de nord au fost create goluri care pun în pericol viaţa elevilor care desfăşoară activităţi sportive pe terenul din curtea şcolii”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărare. Lungimea gardului va avea 350 ml, iar perioada de execuţie este de 6 luni. Aleşii locali vor mai aproba în şedinţa de maine şi cofinanţarea proiectului “Reabilitare, modernizare şi dotări – Şcoala “Alexandru Vlahuţă” Focşani”, pe linia de finanţare din cadrul Programului Operaţional Regional  - Axa 3 Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”. Partea Primăriei Focşani la valoarea proiectului – 3.098.480,96 lei, este de 44.411,90 lei reprezentand contribuţia de 2% la cheltuieli eligibile, contribuţie la cheltuieli neeligibile în proiect de 283.135,00 lei şi 594.750,96 lei TVA dar şi a cheltuielilor suplimentare care pot apărea pe perioada de implementare a proiectului dacă acesta va fi aprobat. Tot în şedinţa de maine  vor fi alocate sume şi pentru refacerea documentaţiei pentru reabilitarea Şcolii nr. 3, ca urmare a unei solicitări a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. Documentaţia pentru reabilitarea imobilului cu bani europeni a fost depusă la Agenţia de Dezvoltare încă din anul 2009. (M. V.) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.