Educație

Info-Educaţie: Începe bac-ul de toamnă

Ziarul de Vrancea
18 aug 2013 1204 vizualizări
Astăzi începe examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la care s-au înscris 1.502 candidaţi, majoritatea absolvenţi 2013.

Prim probă pe care o susţin aceştia este cea de evaluare a competenţelor lingvistice în limba romană, iar prima probă scrisă are loc pe 26 august, la limba şi literatura romană, urmată pe 28 august de proba obligatorie a profilului şi pe 30 august de proba la alegere a profilului. Afişarea rezultatelor finale se va face pe 5 septembrie. Examenul se susţine în cinci centre din Focşani, respectiv Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” şi Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”. (M. V.)

31 august, termen limită pentru “Euro 200”

Mai mult de jumătate dintre tichetele în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea calculatoarelor s-au reîntors la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea. Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, pană ieri 429 de tichete au ajuns la secretariatul instituţiei, ceea ce înseamnă că tot atatia elevi şi-au achiziţionat calculatoare cu ajutorul lor. Anul acesta 895 de elevi au depus cereri pentru a beneficia de bonurile valorice de 200 de euro, însă numai 778 dintre ei le-au primit, restul neprimind aviz favorabil. Achiziţionarea calculatoarelor cu ajutorul tichetelor trebuie să se facă pană pe 31 august 2013, iar agenţii economici trebuie să aducă facturile la IŞJ, spre decontare, pană pe 20 octombrie. De programul “Euro 200” beneficiază elevii care provin din familii cu posibilităţi materiale modeste. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.