Educație

Tinerii vranceni combat drogurile şi alcoolul la Gălăciuc

Ziarul de Vrancea
16 aug 2013 1548 vizualizări
In tabăra de la Gălăciuc sunt aşteptaţi 20 de tineri voluntari u Ana-Maria Dobre, una dintre absolventele de 10 ale Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”, va participa la şcoala de vară de la Gălăciuc

Douăzeci de tineri vranceni vor fi învăţaţi să prevină consumul de droguri, de alcool şi de tutun într-o tabără interactivă la Gălăciuc! Luni sunt aşteptaţi în tabăra din Munţii Vrancei 20 de adolescenţi cu varste cuprinse între 14 şi 20 de ani, care vor lua parte la o şcoală de vară inedită. Participanţii vor fi implicaţi, timp de o săptămană, în activităţi interactive avand ca scop dezvoltarea potenţialului personal, a abilităţilor de comunicare şi a încrederii în sine. La finalul taberei, pe 25 august, tinerii vor conştientiza pericolul pe care îl presupun consumul de alcool, tutun şi substanţe psihoactive, considerate principalele probleme şi tentaţii pe care le întalnesc la această varstă. Doritorii participă voluntar la această tabără şi au fost aleşi cu singura condiţie de a nu fi consumat niciodată substanţe alcoolice sau etnobotanice.

O absolventă de 10 combate consumul de droguri

Printre tinerii care s-au oferit să participe benevol la şcoala de vară de la Gălăciuc se numără şi Ana-Maria Dobre, absolventă a Colegiul Economic din Focşani, unul dintre elevii vranceni care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an. Ea va lua parte la activităţile din tabără alături de colegul ei de bancă din liceu, Florin Hulubă. Cei doi vor fi colegi şi la Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Ştiinţe Academice, unde au fost admişi în acest an. Organizatorii taberei promit activităţi de team-building, cursuri de comunicare, ecologie, antidrog şi educaţie nonformală, ateliere de creaţie şi itinerarii turistice. Proiectul şcolii de vară este susţinut şi sponsorizat de Promenada Mall Focşani, Carrefour Focşani, Cabinet individual de psihologie “Maria Cătălina Dascălu”, Asociaţia “Mayra”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, IPJ Vrancea (Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, serviciul ordine publică, prin Poliţia de Proximitate). Echipa care va fi permanent alături de participanţi este formată din Cătălina Dascălu, care se va ocupa de consilierea psihologică a participanţilor, Lucica Nistor şi Cătălin Iorda, profesor de geografie, responsabil cu drumeţiile. De asemenea, pe parcursul săptămanii vitoare în tabără, alături de participanţi, vor fi prezenţi şi caţiva invitaţi, printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ionel Cel-Mare, psihologul Cătălina Dascălu şi membrii Clubului Bike Rock. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, organizatorii au declarat că speră ca, la finalul experienţei, să constate că întregul proiect a fost un benficiu pentru tinerii din Vrancea. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.