Educație

BACALAUREAT 2013

Ziarul de Vrancea
5 iul 2013 2729 vizualizări
Candidaţii susţin astăzi ultima probă, cea opţională a profilului. Cei mai mulţi au ales disciplina Biologie

 

Candidaţii la examenul de BACALAUREAT susţin astăzi proba opţională a profilului. Absolvenţii de liceu şi-au ales una dintre următoarele discipline pentru ultima probă scrisă de la BACALAUREAT: Biologie, Geografie, Fizică, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Chimie, Economie, Psihologie, Filosofie sau Sociologie.

 

BACALAUREAT 2013: Candidaţii susţin astăzi ultima probă, cea opţională a profilului. Cei mai mulţi au ales disciplina Biologie (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Cei mai mulţi candidaţi la examenul de BACALAUREAT au ales disciplina BIOLOGIE pentru ultima probă scrisă. Circa 67.700 de absolvenţi de liceu vor da examen la această probă.

45.400 de candidaţi la BACALAUREAT vor da astăzi examen la Geografie, 14.600 la Fizică şi 10.500 la Chimie.

Celelalte discipline i-au atras mai puţin pe absolvenţii de liceu: 5.600 de candidaţi la BACALAUREAT au optat pentru Informatică, 3.600 pentru Logică, argumentare şi comunicare, 2.000 pentru Sociologie, 1.800 pentru Economie, 1.400 pentru Psihologie şi 1.000 pentru Filosofie.

Examenul de BACALAUREAT a început în 2013 cu proba orală la limba română, anul acesta fiind înscrişi la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promoţia actuală, în scădere faţă de ultimii ani.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. După rezolvarea constestaţiilor, se vor afişa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
amazing, acum 3947 zile, 21 ore, 29 minute, 8 secunde
Incredibil!!! In orasul intaiului presh intre preshii de cejeuri, nu se triseaza la BAC! Vrancea are un corp profesoral incoruptibil! Loazele si ai lor parinti, nu dau spaga! Oau! Uite de-aia tara citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.