Educație

Ateneul provoacă la patriotism de Zilele Focşaniului

Ziarul de Vrancea
2 iul 2013 1214 vizualizări
Se va organiza un atelier despre “Sentimentul Patrie”, o prezentare multimedia cu Focşaniul vechi şi un concert al Orchestrei “Unirea”

Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focşani a pregătit pentru zilele următoare o serie de activităţi la care sunt invitaţi să particile toţi vrancenii şi nu numai. Astfel, joi, 4 iulie, la ora 17,00, va avea loc o întalnire ce poartă numele “Sentimentul Patrie”, de fapt un atelier de tip “open space” în care se vor întalni oameni din mai multe generaţii, pentru a celebra sentimentul de “acasă”. Ca un exemplu de apartenenţă, vor fi omagiaţi împreună poeţi şi scriitori vrânceni. Activitatea se desfăşoară în cadrul proiectului IntegrART şi are drept partener Liga Scriitorilor din România – Filiala Vrancea. O zi mai tarziu, vineri, 5 iulie, la ora 11,30, va avea loc o prezentare multimedia în cadrul proiectului “Istorie şi patrimoniu cultural local”, intitulată “FOCŞANII, PÂNĂ LA 1859”. Materialul prezentat va conţine informaţii despre Focşaniul de altădată, imagini vechi şi personalităţi ale vremii de dinainte de Unirea Principatelor Române. Ca parteneri vor fi persoanele din clubul vârstei a III-a, elevi, cadre didactice din Focşani. Ambele întâlniri vor avea loc la Muzeul „Trepte de Istorie” din Piaţa Unirii, care a trecut în patrimniul Ateneului Popular. Duminică seara, pe 7 iulie, la ora 17,00, Orchestra de Cameră “Unirea” îşi ia la revedere de la spectatorii săi din această stagiune, printr-un concert festiv, dedicat unirii Focşanilor munteni cu Focşanii Moldovei. Programul va cuprinde pagini celebre din literatura muzicală romană şi universală, putand fi ascultate piese din creaţia compozitorilor E. Caudella, S. Drăgoi, G. Verdi, G. Bizet, A. Haciaturian. Concertul va avea loc la Ateneul Popular, iar intrarea este liberă. Manifestările ce vor avea loc în perioada 4 – 7 iulie, au loc în cadrul Zilelor Municipiului Focşani. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.