Educație

Info-educaţie: Ministrul Educaţiei vine maine la Focşani

Ziarul de Vrancea
3 iun 2013 2002 vizualizări
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a confirmat prezenţa în Vrancea maine, 5 iunie. Acesta va fi aşteptat la ora 10,00 la Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia” Focşani unde se va întalni cu şefele IŞJ, inspectorii şcolari, precum şi cu autorităţile locale.

IŞJ  a convocat directorii de şcoli la întalnirea cu ministrul, acesta din urmă dorind să afle şi părerile lor în legătură cu manualele pentru anul şcolar 2013 – 2014, inclusiv varianta digitală. La întalnirea cu ministrul Educaţiei au mai fost invitaţi şi reprezentanţii părinţilor, precum şi ai sindicatelor, urmand să fie discutate şi alte probleme ale învăţămantului romanesc. (M. V.)

Elevilor navetişti li se decontează naveta pe 2012

Unităţile de învăţămant din judeţ au primit în conturi ieri banii necesari pentru decontarea abonamentelor elevilor navetişti. Sumele sunt suficiente pentru a achita restanţele din 2012, urmand ca pentru anul 2013 să se deschidă o nouă linie de credite. „Astăzi, 3 iunie 2013, în conturile unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Vrancea, au fost virate sumele necesare pentru decontarea navetei elevilor, înregistrate până la data de 31 decembrie 2012, conform statelor de plată întocmite de către colegii şi licee. În această perioadă, au fost înregistraţi 3.286 de elevi navetişti. Suma totală decontată este de 546.341 lei, distribuită astfel: octombrie 2012 – 13.828 lei, noiembrie – 244.371 lei, decembrie – 288.142 lei”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vrancea. (M. V.)

IŞJ cere suplimentare de mobilier pentru clasa pregătitoare

nspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a cerut Ministerului Educaţiei alocarea fondurilor pentru achiziţionarea a 1.104 seturi de mobilier şcolar pentru clasa pregătitoare. Seturile, formate din pupitru şi scaun, sunt necesare elevilor clasei pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014, mai mulţi decat anul şcolar care se încheie în curand. Astfel, în anul şcolar următor au fost înscrişi în clasa pregătitoare 3.115 elevi. În şcolile judeţului există deja 2.011 seturi ca urmare a achiziţiilor realizate anul trecut, diferenţa urmând să fie procurată până la 1 septembrie 2013. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
un cadru didactic, acum 3979 zile, 7 ore, 8 minute, 16 secunde
Domnule ministru, daca tot veniti in Vrancea, poate va faceti timp sa analizati putin si situatia inscrierilor la bacalaureat si sa denuntati santajul care s-a facut, in ultima vreme, asupra elevilor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.