Educație

Cuziştii, caştigători ai unui concurs naţional de mascote

Ziarul de Vrancea
3 iun 2013 2105 vizualizări
Robo DEEEa, cea mai bună mascotă din ţară confecţionată din materiale reciclabile

Elevii Colegiului Naţional Cuza din Focşani s-au dovedit a fi cei mai buni din ţară la creat mascote din materiale reciclabile. Ei au caştigat concursul organizat în cadrul proiectului naţional “Patrula de reciclare” cu o mascotă creată de o echipă formată din zece elevi, îndrumaţi de profesorul Ovidiu Opaiţ şi coordonaţi de profesorul Ionuţ Ţandără. Elevii participanţi la proiect au fost selectaţi dintre cei cu înclinaţii spre acest domeniu, iar rezultatul lor se va concretiza, ca urmare a caştigării competiţiei, într-un pachet ce conţine ecran de proiecţie, proiector, dvd player, boxe, pentru dotarea sau înfiinţarea unui laborator audio sau video. Premierea urmează să se realizeze maine la ora 11,30 în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean. “Caştigarea acestui concurs înseamnă responsabilizarea elevilor noştri, precum şi un plus de imagine a colegiului”, ne-a declarat profesorul Ionuţ Ţandără. Rezultatul cuziştilor este cu atat mai mult de apreciat cu cat bătălia pentru caştigarea Premiului Special al Juriului a fost una stransă, dandu-se pană în ultimul act al competiţiei. Astfel, din zecile de propuneri de mascote din toată ţara au fost selectate doar trei: a Colegiului Naţional “Cuza” Focşani, a unei şcoli din Bistriţa şi a unei unităţi de învăţămant din Sighetul Marmaţiei. Departajarea finală s-a făcut în funcţie de numărul de like-uri primite pe pagina de facebook a competiţiei, mascota CNC colectand aproximativ 2.250 de like-uri în cele trei zile ale votului, mai mult cu 100 decat următoarea clasată.

Cuziştii s-au dovedit harnici în colectarea deşeurilor

Elevii CNC au mai participat, în cadrul aceluiaşi program naţional, şi la competiţia de colectat deşeuri electronice şi electrocasnice derulat în perioada septembrie 2013 – iunie 2013, competiţie în care s-au înscris din judeţul nostru 25 de şcoli. Cuziştii au reuşit colectarea a 500 kg de deşeuri, fiind aproape de locul al III-lea, iar la ediţia următoare şi-au propus să caştige premiul I. “Cel mai greu a fost să mobilizăm elevi, dar odată porniţi pot face lucruri extraordinare. În punctele din oraş în care au fost elevii noştri în luna martie, cand a fost acţiunea, s-au colectat 5 tone de deşeuri, cea mai mare cantitate stransă în Vrancea într-o singură zi”, ne-a mai spus profesorul Ionuţ Ţandără. În colectarea deşeurilor electronice şi electrocasnice au fost implicaţi 35 de elevi ai colegiului. Programul “Patrula de reciclare” este o iniţiativă a Asociaţiei Romane de Reciclare RoRec, în parteneriat cu inspectoratele şcolare şi primăriile din judeţele înscrise în program. (M. VLĂDESCU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.