Educație

Silviu Vlăduţ Munteanu, locul I la internaţionala de limba romană

Ziarul de Vrancea
28 mai 2013 3590 vizualizări
“Imi doresc foarte mult să repet rezultatul şi anul viitor pentru a-mi asigura un loc la o universitate de peste hotare”, ne-a declarat Vlăduţ Munteanu, elev la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, apreciat de corectori pentru “profunzimea ideilor şi sensibilitatea tinereţii”

Elevul adjudean Silviu Vlăduţ Munteanu a caştigat premiul I la Olimpiada internaţională de limbă, literatură şi spiritualitate romanească ce a avut loc la Oradea zilele acestea. Rezultatele afişate ieri după-amiază au fost primite cu bucurie de cunoscuţi, acestea confirmand locul I la Olimpiada naţională de limbă, comunicare şi literatura romană ce a avut loc luna trecută la Constanţa. Silviu Vlăduţ Munteanu este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud şi este pregătit de profesoara Alina Zoltan. Punctajul obţinut de Silviu Vlăduţ Munteanu a fost 115,25 puncte, cu 3,25 puncte mai mult decat ocupanta locului al doilea, o elevă din Basarabia. “Rezultatul era oarecum era aşteptat, mi-am dat seama de la proba scrisă că va fi un punctaj bun. Mi-am propus să obţin locul I aici cand am venit şi mi-am atins obiectivul. Cu toate acestea am avut şi ceva emoţii. Îmi doresc foarte mult să repet rezultatul şi anul viitor pentru a-mi sigura un loc la o universitate de peste hotare”, ne-a declarat Vlăduţ Munteanu. Acesta ne-a mărturisit că este atras de o carieră în domeniul juridic, dar l-ar tenta şi domeniul economic. Rezultatele obţinute deja de elevul din Adjud reprezintă şi un loc asigurat la una dintre facultăţile din ţara noastră, însă Norvegia sau Suedia sunt ţările în care i-ar plăcea lui Vlăduţ să studieze mai departe. “Aş ţinti o carieră şi mai sus şi cred că este posibil. E nevoie însă de foarte multă muncă. Foarte mare parte din performanţă se bazează pe ambiţia de a fi cel mai bun”, ne-a mai spus Vlăduţ Munteanu.

Profesoara Alina Zoltan: “Ştiam că Vlăduţ poate”

Emoţiile cele mai mari au fost resimţite de părinţii lui Vlăduţ, care l-au însoţit la Oradea, dar şi de profesoara Alina Zoltan,  îndrumătoarea sa. “Eram conştienţi că există concurenţă şi am tratat competiţia foarte serios. Am avut rezerve la început deşi ştiam că Vlăduţ poate”, ne-a spus profesoara Alina Zoltan. Profesorii care au citit lucrările elevului din Adjud spun că aveau convingerea că acesta va face o figură bună la internaţională. “Am avut încredere încă de la început că Vlăduţ ne va reprezenta pe podium la olimpiadă. I-am citit lucrarea la etapa judeţeană şi am descoperit în abordarea sa profunzimea ideilor şi sensibilitatea tinereţii. Îmi este greu să descriu în cuvinte bucuria pe care o trăiesc acum, când Vlăduţ confirmă, prin rezultatul său, că elevii noştri au competenţe înalte, care menţin deschisă calea afirmării. Este, de asemenea, de apreciat prestaţia didactică a doamnei profesor Alina Zoltan, care a ştiut să-l spijine în efortul său, cum este de apreciat şi faptul că în Vrancea există un interes permanent pentru susţinerea performanţei în rândul elevilor”, ne-a transmis inspectorul de limba romană din cadrul IŞJ Vrancea, profesoara Silvia Chelariu. Vlăduţ Munteanu va reveni acasă vineri cand va participa la festivitatea de absolvire a elevilor clasei a XII-a de la Liceul Teoretic “Emil Botta” unde va primi “Cheia succesului”. Pană atunci astăzi şi maine va vizita Cimitirul Vesel de la Săpanţa şi Mănăstirea Rohia din inima Maramureşului. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
ramonica magadan, acum 3812 zile, 3 ore, 7 minute, 21 secunde
Ma bucur ca un elev de la Botta a ajuns asa de sus.
Dana, acum 3985 zile, 5 ore, 16 minute, 7 secunde
FELICITARI, Alina! FELICITARI, Vladut! Sa fiti sanatosi, sa resimtiti aceasta bucurie a victoriei cat mai des! Succes pe mai departe, sa repetati "figura" si la anul! Va asteptam acasa!
maria, acum 3985 zile, 6 ore, 10 minute, 27 secunde
Felicitari pentru rezultat,cu asemenea ambitie si multa munca sigur vei reusi in viata .
maria, acum 3985 zile, 7 ore, 11 minute, 19 secunde
Cu multa munca se poate obtine cu adevarat rezultate remarcabile.Din pacate gradatie de merit obtin profesori care nu au nici un rezultat la olompiade scolare,care nu s-au prezentat poate nici o data citeste integral
MARIA, MARIA !, acum 3985 zile, 16 secunde
" SE POATE OBTINE REZULTATE"?
profesor de lb.romana, acum 3985 zile, 12 ore, 54 minute, 39 secunde
Felicitari !!!! Performanta aceasta este asteptata de mult timp ! Pacat ca nu apar la gradatii de merit acesti profesori, unii dintre cei promovati de inspectorat chiar sunt un real pericol pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.