Educație

Info-educaţie

Ziarul de Vrancea
14 mai 2013 2180 vizualizări
Colegiul “Valeriu D. Cotea” va avea monografie

Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focşani ar putea avea o monografie pană la finele anului, autorul lucrării fiind neobositul profesor Valeriu Anghel, care a predat la acest liceu. În prezent, potrivit directorului Remus Paraschiv, se caută imagini de la începuturile unităţii de învăţămant, pentru ca acestea să întregească lucrarea de cercetare a profesorului de limba romană. În toamnă unitatea va împlini 90 de ani de existenţă, fiind înfiinţată ca şcoală profesională, apoi a funcţionat mai bine de 60 de ani ca liceu. În 2008 unitatea a devenit Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”, purtand numele academicianului născut la Vidra şi devenit unul dintre cei mai mari oenologi ai Romaniei, cu lucrări de specialitate publicate în toate ţările mari producătoare de vin. (M. V.)

74 de cadre didactice înscrise la perfecţionarea pentru clasa zero

74 de cadre didactice s-au înscris în prima serie a cursului de perfecţionare pentru clasa pregătitoare. Potrivit unei situaţii a Inspectoratului Şcolar, 59 dintre cadrele didactice vor urma cursurile la cele două centre stabilite în Focşani, iar 15 cadre la centrul de la Şcoala “Angela Gheorghiu” Adjud. Prima serie de perfecţionare a cadrelor didactice se va desfăşura în perioada 8-21 iunie, iar seria a II-a în perioada 8-12 iulie. Listele pentru prima serie au fost închise, iar pentru seria a II-a se mai pot face înscrieri pană pe 24 mai 2013. În Vrancea sunt peste 200 de cadre didactice care vor preda din toamnă la clasa pregătitoare. Formatorii la nivel judeţean sunt inspectorul Lina Vlăsceanu, profesoara Marcela Ghiuţă de la Şcoala 3, profesor pentru învăţămant primar Rodica Vucmanovici de la Şcoala “Anghel Saligny” şi profesor pentru învăţămant primar Mihaela Pavel de la Şcoala “Angela Gheorghiu” Adjud. Cursurile sunt finanţate din fonduri europene. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 4011 zile, 1 ora, 27 minute, 50 secunde
Este o monografie asteptata. Succes Domnule Profesor Valeriu Anghel!
edi, acum 4010 zile, 6 ore, 45 minute, 36 secunde
Nu lucreaza numai domnul prof. Anghel. Sunt si alti profesori care petrec ore intregi la arhiva pentru a strange materiale...se pare ca numele lor nu mai conteaza...Poate vrea si dl Vlajie numele pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.