Educație

Uniţi pentru parcul bolnavilor: Medicii au plantat tei, mesteceni şi pini în curtea Spitalul Mare

Raluca Manolache
28 apr 2013 1920 vizualizări
Medicii au plantat tei, mesteceni şi pini în părculeţul din jurul unităţii

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfantul Pantelimon” Focşani s-au strans sambătă în curtea unităţii spitaliceşti pentru a planta copaci şi arbuşti ornamentali. De la simpli muncitori şi pană la medicii care se luptă în fiecare zi pentru a salva vieţi, toţi au pus mana pe lopată pentru a le crea pacienţilor un spaţiu oxigenat şi relaxant pentru a mai uita de propriile griji în momentul în care stau în curtea unităţii. Şeful secţiei de chirurgie, dr. Liviu Petrea, medicii ortopezi Laurenţiu Taban şi Robert Mihăilă, medicul ginecolog Ion Plăcintă, şeful secţiei de chirurgie infantilă dr. Costică Bara, medicul chirurg Luminiţa Băluţă, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe, dr. Dana Mariana Dincă, au fost doar caţiva din medicii care au plantat arbuşti. “Este o acţiune foarte benefică pentru spital. Trebuie să avem un parc frumos şi peste ani să ne aducem aminte că am plantat şi noi un copăcel. Ne dorim să fie un spaţiu relaxant pentru bolnavi”, a spus chirurgul Liviu Petrea. Nu au lipsit nici managerul spitalului, Constantin Mandrilă, sau şeful Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci. “A venit momentul ca acolo, unde au fost copacii putrezi, care trebuiau tăiaţi, să plantăm copăcei, fie tei, fie mesteceni, fie aceşti arbuşti, care sperăm să prindă şi să crească aşa cum ne dorim noi”, a spus Constantin Mandrilă. Copacii au fost donaţi spitalului de către Direcţia Silvică Focşani, iar arbuştii ornamentali au fost cumpăraţi. Au fost plantaţi copaci din speciile tei, mesteacăn şi pin, care se pretează pentru spaţiile verzi din jurul unităţilor sanitar. Din pacate, autorităţile sanitare pierd zonele verzi obligatorii din jurul unităţilor, aşa cum cer bunul simţ comun dar şi normele europene. Recent. Spitalul Militar de Urgenţă din Focşani a pierdut în instanţă o bună parte din zona verde din jurul unităţii după ce fostul proprietar a mandatat un intermediar să revendice terenul în Justiţie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
qwerty, acum 4014 zile, 23 ore, 39 minute, 13 secunde
Daca vor sa faca ceva pentru bolnavi sa nu le mai ceara spaga su sa planteze trei copaci amarati
gigiContra, acum 4015 zile, 3 ore, 42 minute, 43 secunde
Tot ce inseamna spital in Focsani se rezuma la pereti. Curtile arata precum vegetatia spontana, de pe marginea santului. Mizerie, uscaturi, jale. Asta cu plantatul m-a emotionat pana la lacrimi. Doar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.