Educație

Despre Supravietuire, Iubire si Cunoastere la Ateneul Popular

Iulia Crețu
4 oct 2006 1049 vizualizări
Presedintele Federatiei de Aikido din Romania isi lanseaza un manual de supravietuire

Sala mica a Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" Focsani va gazdui astazi doua lansari de carte, anticipind astfel o toamna plina din punct de vedere literar pe meleagurile focsanene. De la ora 17.00,Serban Derlogea, vicepresedintele Federatiei de Aikido din Romania, va lansa "Manualul de supravietuire", pentru toti cei care iubesc arta japoneza a luptei. Aikido este o arta martiala care face parte din categoria "interna" a stilurilor de lupta si inseamna "calea armonizarii energiei". Tehnica se bazeaza pe utilizarea fortei adversarului prin aplicare de tehnici articulare si eschive realizate prin tai sabaki (pivotari in arc de cerc). în aikido se utilizeaza proiectari, luxari, strangulari si, in mica masura, lovituri. Cartea semnata de Serban Derlogea aduce in prim plan "viata ca o jungla in care existenta fizica e mereu pusa in pericol. Stii ce sa faci in conditii de criza? Te-a invatat cineva cum sa supravietuiesti in conditii extreme? Manualul de supravietuire nu este doar o carte, ste un ghid cu instructiuni precise. Pentru fiecare situatie posibila ai o solutie pe care o poti pune in aplicare", isi prezinta autorul volumul. Dupa initierea in arte martiale, cei pasionati de literatura si in special de poezie, sint asteptati, de la ora 19.00 sa adulmece "Parfum de roze. Iubire pura". Cel care propune o calatorie initiatica spre cunostere este Stefan Barbu. Autorul isi selecteaza cititorii inca de la prima atingere a cartii, pe coperta careia sta scris: "aceasta carte este interzisa tuturor oamenilor Planetei Albastre, ce nu au gustat pentru o clipa, in aceasta existenta, din fructele iubirii pure". Volumul de poezii a aparut la editura Vicovia, in acest an. Poemele semnate Stefan Barbu amintesc de

"Poemele Luminii" ale lui Blaga, prin viziunea triadica a fortei cuvintului prin lumina, iubire si cunoastere. Celor carora le este dor de mister, iubire, cunoastere si lupta pentru supravietuire sint asteptati astazi la doua lansari de carte speciale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.