Educație

Şcoala 7, premiantă la o competiţie internaţională de limba engleză

Ziarul de Vrancea
17 apr 2013 1907 vizualizări
şcoala focşăneană este singura din ţară implicată în acest proiect

Şcoala nr. 7 din Focşani este singura unitate de învăţămant din Romania înscrisă într-o competiţie internaţională, alături de şcoli din ţări precum Italia, Slovacia, Ucraina şi Polonia. Este vorba despre un concurs internaţional de limbă engleză, ajuns la a XII-a ediţie, ce presupune parcurgerea mai multor etape în care elevii participanţi trebuie să dovedească faptul că sunt buni cunoscători ai limbii engleze. “În prima etapă am participat cu 15 elevi, în care elevii au primit o serie de teste, apoi am trecut de etapa a II-a cu patru elevi, dar cei care au rămas au avut cele mai mari punctaje din competiţie. Etapa următoare va fi în luna mai şi am primit invitaţia organizatorilor de a susţine testele în Slovacia, însă, deoarece nu ne putem deplasa, am obţinut acordul organizatorilor de a susţine probele acasă”, ne-a declarat profesoara de limba engleză Maura Mocanu, îndrumătoarea elevilor. Cei patru elevi ai Şcolii 7 calificaţi în etapa a treia a competiţiei sunt Bianca Vranceanu şi Roxana Gheorghe de la clasa a VI-a, Andreea Abeaboeru şi Marina-Raluca Baciu  - clasa a VIII-a, care vor susţine luna viitoare o nouă serie de teste, precum şi o “probă de listening” în faţa unei camere de luat vederi. De rezultatele acesteia depinde calificarea în ultima etapă a competiţiei, dotată cu premii ce constau în excursii şi diverse obiecte. Elevii Şcolii 7 s-au înscris  şi în mai multe competiţii de limbă engleză de nivel naţional, la care participă cu eseuri şi teste de gramatică, nivelul de dificultate al subiectelor fiind sporit de la etapă la etapă, elevii depăşind cu mult nivelul manualelor şcolare. “Este foarte interesant. E o cale prin care putem acumula cunoştinţe şi  experienţă. Pentru mine limba engleză este o pasiune”, a declarat Andreea Abeaboeru. “E o provocare. Eu sunt deschisă tuturor concursurilor şi sunt convinsă că cel puţin limba engleză îmi va fi de folos în viitor”, ne-a spus Raluca Baciu, autoarea unui volum de poezii. Profesoara care le pregăteşte, Maura Mocanu, consideră că participarea la aceste competiţii este benefică pentru elevi. “Vreau să le arat copiilor că limba engleză nu este doar materie la şcoală, ci un instrument de comunicare”, ne-a spus profesoara. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dana, acum 4026 zile, 6 ore, 19 minute, 12 secunde
Felicitari minunatei profesoare, felicitari elevelor! Tot cu initiative extraordinare, daruire si profesionalism, ati ramas, Doamna! V-am fost eleva, iar zambetul orelor de engleza si acum ma citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.