Educație

Puştii vor militărie! 18,5 candidaţi pe loc pentru posturile din Armată

Raluca Manolache
12 apr 2013 2081 vizualizări
18 tineri din Vrancea au reuşit să intre în sistem, ocupand posturile libere de soldat şi gradat profesionist

Tot mai mulţi tineri din Vrancea sunt interesaţi de sistemul militar atat pentru locul de muncă sigur, cat şi pentru salariile deloc de neglijat. Acest lucru este dovedit şi de numărul mare de candidaţi pentru profesia de soldat/gradat profesionist. Biroul de Informare Recrutare (BIR) din cadrul Centrului Militar Zonal Vrancea a trimis la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Campulung Moldovenesc 224 de dosare. Astfel, 39 de candidaţi băieţi au optat pentru cele 6 locuri la arma auto iar 175 băieţi şi 10 fete au candidat pentru cele 10 locuri de la celelalte arme şi specialităţi, aici fiind bătălia cea mai mare, 18,5 pe loc. În urma selecţiei 107 candidaţi au fost admişi, 101 au fost respinşi iar 16 tineri nu s-au prezentat. Din cei 107 admişi doar 16 tineri au fost repartizaţi pe locurile vacante din unităţile militare din Vrancea, iar alţi doi tineri au fost repartizaţi în unităţi din Bacău şi Brăila. „Testarea psihologică şi testarea capacităţii motrice au valabilitate 12 luni calendaristice de la data susţinerii acestora. În cazul în care va fi emis un nou plan de formare a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, candidaţii admişi dar nerepartizaţi îşi vor putea exprima opţiunea în vederea ocupării posturilor scoase la concurs”, spune lt. col. Aurelian Chelaru, şeful BIR. În această perioadă se fac înscrieri şi pentru colegiile militare. Elevii care vor să îmbrace haina militară îşi pot depune dosarele de participare la examenul de admitere la Colegiile Militare Liceale. Termenul de depunere a dosarelor este 25 aprilie. Îşi pot depune dosarele elevii care au cel mult 16 ani şi au promovat evaluarea/testele naţionale. Anul acesta, la nivel naţional sunt scoase la concurs 360 de locuri repartizate în mod egal pentru cele trei licee militare din ţară: Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc şi Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” din Breaza. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.