Educație

Foştii directori de la Pedagogic s-au transferat la Colegiul Cuza

Ziarul de Vrancea
12 apr 2013 8729 vizualizări
Profesorul Tudor Gogancea şi-a motivat decizia prin dorinţa de a avea olimpici la fizică.Inspectorul Robert Graur a avansat la liceu, iar profesoara cu 10 la examenul de titularizare de anul trecut şi-a găsit post în Focşani

Doi foşti directori ai Liceului Pedagogic “Spiru Haret” Focşani s-au mutat cu catedra la Colegiul Naţional Cuza. Cei doi sunt profesoara de limba romană Livia Marcu, titulară la Pedagogic de trei ani, şi profesorul de fizică Tudor Gogancea, care predă la Liceul Pedagogic din 2001, venind de la Şcoala Vidra. Ambii au intrat în conflict cu secretara şefă a unităţii şcolare, Paulina Roşcan, prima răbufnire fiind în mandatul lui Tudor Gogancea care a fost acuzat că a înfiinţat profilul ştiinţe ale naturii fără să obţină acreditare de la Ministerul Educaţiei. Timpul a trecut, elevii au absolvit, iar profilul a fost desfiinţat de conducerile care au urmat. Acum foştii directori au cerut pretransferul la alte unităţi de învăţămant. “La Pedagogic sunt numai clase de uman, iar fizica se predă la nivel de cultură generală, în timp ce la un liceu real această disciplină se predă la un alt nivel”, şi-a motivat Tudor Gogancea alegerea de a-şi muta serviciul la Cuza. De altfel, nemulţumirea profesorului de fizică legată de lipsa olimpicilor la această disciplină era cunoscută de mai multă vreme la nivelul liceului, dorinţă ce s-ar putea transforma în realitate la Cuza.

Colegiul Cuza face cinci achiziţii

Cei doi nu sunt singurii profesori care au cerut transferul la Colegiul Cuza. În şedinţa de ieri de la IŞJ, în care au fost rezolvate solicitările de pretransfer consimţit între şcoli, s-au mai aprobat alte trei transferuri la acest colegiu. Ana Maria Norocea, profesoară de limba romană la Colegiul “Edmond Nicolau”, va preda din toamnă la CNC, la fel ca profesoara de limba engleză Iulia Alina Mocanu de la Şcoala Andreiaşu. Un alt cadru didactic care a obţinut trasferul pentru 8 ore de religie este Silviu Roşca, titular la Şcolile Valea Sării, Bîrseşti şi Vidra. Acesta a renunţat la Şcoala Vidra prinzand post în Focşani la CNC. În timp ce unele cadre didactice cu state vechi la Cuza declară că posturile ocupate în şedinţa de ieri nu au viabilitate, existand pericolul de a intra în restrangere de activitate în următorii 3-4 ani, reprezentanţii IŞJ spun că nu se întrevede acest pericol deocamdată întrucat liceul a mărit numărul de clase de a V-a şi  de a IX-a înfiinţate. 

Transfer de inspector de la generală la liceu

Inspectorul pentru implementarea descentralizării instituţionale, profesorul de matematică Rober Graur s-a transferat de la Şcoala Vulturu, unde era titular din 2009, cand a primit la examen nota 9,60, la Liceul Teoretic Odobeşti. Acesta este inspector şcolar cu jumătate de normă, cealaltă fiind completată la catedră. Alte transferuri realizate în şedinţa de ieri sunt cel al Ioneliei Partenie de pe postul de învăţător la Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani pe postul de profesor de istorie la  Colegiul “Edmond Nicolau”, sau al profesorului de educaţie fizică Costică Ragea de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani la Şcoala Străoane. În locul acestuia a venit la şcoala focşăneană Robert Gabriel Marafevici de la Şcoala Suraia. Şedinţa de ieri a consemnat şi un transfer al unui profesor din judeţul vecin Bacău: Savin Adrian, profesor de educaţie fizică la Şcoala Băcioi va preda din toamnă la Liceul Teoretic Panciu. Alte patru cadre didactice au făcut schimb de posturi, două la matematică şi două la limba romană.

Profesoara cu 10 la titularizare anul trecut a ajuns în Focşani

Profesoara Alice Lupu, care a obţinut nota maximă la examenul de titularizare anul trecut, va preda de anul şcolar viitor disciplina geografie la Colegiile Cuza şi Economic. Alice Lupu a acceptat în vară post la Şcoala Slobozia Bradului, apoi s-a detaşat la trei licee din Focşani. “A fost greu. După 16 ani de învăţămant am reuşit să mă titularizez în oraş“, ne-a declarat aceasta mulţumită după şedinţă. Pentru etapa de pretransferuri consimţite între unităţile de învăţămant au fost depuse 165 de dosare, însă pentru numai 130 au fost primite avizele CA-urilor şcolilor. Situaţii de neacordare a avizelor au fost şi la învăţători, inspectorul şcolar pentru învăţămant primar precizand că directorii şi-au putut rezerva acest drept după ce au făcut o analiză a viabilităţii posturilor. Metodologia acordă o şansă dascălilor din mediul rural de a se transfera la şcolile din urban, dar numai dacă au obţinut la examenul de titularizare minim nota 7. Nemulţumiţii de modul în care au fost soluţionate cererile de pretransfer consimţit între unităţile de învăţămant pot depune contestaţie la IŞJ luni, 15 aprilie, acestea urmand să fie analizate în şedinţa de CA o zi mai tarziu. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
dani, acum 4027 zile, 1 ora, 51 minute, 3 secunde
ANONIM SA FIE DAR SA STIM SI NOI!!!!! PE ASTA NU CREDEAM CA O VAD!!!!! MARE DESTEPT hahahahhahahha
atila, acum 4030 zile, 13 ore, 54 minute, 22 secunde
Plus valoare zero la română.Cuza e în oală şi oala e spartă! De ce se renunţă la concurs,păcătos ,aşa cum era el? Priviţi spre Liceul Bota! De multă vreme îi suspectam că sunt citeste integral
Ce mai colcaiti, sinecuristilor, acum 4029 zile, 20 ore, 41 minute, 18 secunde
Ce faci bre Leftere,scrii sub anonimat?DE cand iti valutezi colegii ,(Cenzurat)?!!
attila, acum 4029 zile, 9 ore, 10 minute, 46 secunde
De mult,ca varsta nu-i o garantie a caracterului,dimpotriva.
Gina, acum 4030 zile, 23 ore, 15 minute, 58 secunde
Felicitari doamnei Marcu!
V.C., acum 4031 zile, 9 ore, 3 minute, 35 secunde
Nu mai avem mila de fostii profesori,D-l Trofin de fr. cersea 50 de bani de la carucioare in parcare la Kaufl. !De ce nu facem nimic?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.