Educație

Concurs pentru tinerii pricepuţi în a scrie poveşti

Sorin Tudose
10 apr 2013 1178 vizualizări
Muzeul Literaturii Române din Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România - filiala Iaşi, organizează la Muzeul „Ion Creangă“ (Bojdeuca), în zilele de 13 - 14 aprilie, ediţia a XXI-a a Concursului Naţional „Ion Creangă“ de creaţie literară - Poveşti.

Potrivit organizatorilor, la acest concurs s-au înscris romani din toată ţara, autorii nefiind cel puţin momentan membri ai Uniunii Scriitorilor. Manuscrisele de maximum 15 pagini au fost însoţite şi de cate un motto şi au fost trimise pentru două categorii şi anume “Poveşti scrise de copii”, respectiv “Poveşti scrise de adulţi”. Juriul, format din membri ai USRomânia, va acorda o serie de premii la finele concursului, mai précis pe 13 aprilie în cadrul manifestărilor organizate de Muzeul Literaturii Române Iaşi, la împlinirea a 95 de ani de la inaugurarea Bojdeucii ca prim muzeu literar memorial din România. De asemenea, multe premii vor fi acordate şi de diferite edituri din ţară. Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul XV al publicaţiei “Poveştile de la Bojdeucă” ce va fi lansat în anul viitor, în aprilie. Aşteptăm să vedem cum se vor descurca tinerii scriitori vranceni şi dacă vor reuşi să obţină un premiu. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.