Educație

Judeţul Vrancea, codaş la înscrierile la clasa pregătitoare

Ziarul de Vrancea
3 apr 2013 1101 vizualizări
IŞJ preconizează că din toamnă vor funcţiona 167 clase pregătitoare în care vor învăţa aproape 3 mii de elevi

Vrancea se află la coada clasamentului în privinţa înscrierilor în clasa pregătitoare pe judeţe realizat de Ministerul Educaţiei. Pană ieri la pranz erau introduse în aplicaţia online 340 de cereri, spre deosebire de Iaşi, Constanţa, Cluj unde numărul a sărit de o mie. 323 de cereri contorizate pană pe 3 aprilie la ora 12,00 sunt pentru copii care împlinesc varsta de 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 17 cereri sunt pentru copii care împlinesc 6 ani după această dată şi care vor trebui evaluaţi de psihologii şcolari. Părinţii trebuie să ştie că, pentru a fi luate în considerare, cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţămant unde părinţii doresc să-şi înscrie copiii. Prima etapă de înscriere în învăţământul primar se termină pe 22 aprilie, iar cea dea doua etapă are loc în perioada 8-17 mai. Telefonul verde pus la dispoziţie pentru detalii  referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare sună la Inspectoratul Şcolar, informaţiile solicitate vizand modul în care au fost sau nu arondate unele străzi. Astfel, în prima zi de funcţionare a liniei telefonice, focşănenii care locuiesc pe Strada Militari au cerut să fie arondaţi unei unităţi de învăţămant, aceştia negăsindu-se pe niciuna dintre listele publicate. După mai multe discuţii şi vizionarea străzii pe hartă, Strada Militari a fost arondată la nu mai puţin de patru şcoli: Şcoala “Nicolae Iorga”, Şcoala “Alexandru Vlahuţă”, Şcoala “Duiliu Zamfirescu” sau Liceul Pedagogic. Tel Verde este deschis zilnic de luni pană vineri între 8,00 – 16,00, la numărul 0800816237 răspunzand Lucica Murariu, consilier compartimentul reţea şcolară. (M. V.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Fort, acum 4051 zile, 16 ore, 58 minute, 2 secunde
Judetul este codas datorita nonvalorilor care conduc scolile si inspectoratul....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.