Educație

Francofonia, sărbătorită la Şcoala «Ştefan cel Mare»

Ziarul de Vrancea
20 mar 2013 1732 vizualizări
Elevii Şcolii Gimnaziale «Ştefan cel Mare» din Focşani au sărbătorit Ziua Francofoniei ieri printr-o serie de activităţi desfăşurate la nivelul unităţii care au constat în realizarea de afişe folosind cele zece cuvinte propuse de Asociaţia Romană a Profesorilor de Limba Franceză «Dis-moi dix mots semés en Roumanie» (atelier, bouquet, cachet, coup de foudre, équipe, protéger, savoir-faire, unique, vis-à-vis şi voilà ).

Au mai fost organizate o expoziţie de desene amplasate în holul şcolii, conţinand simbolurile Franţei şi un program artistic, actorii principali fiind elevii claselor a V-a A, D, a VI-a A,C şi D, coordonaţi de profesoarele Petruţa Amelia Bălan, Viorica Ceauşu şi bibliotecara Elena Blănaru. Activităţile s-au încheiat cu înmanarea de diplome tuturor participanţilor şi au fost organizate de catedra de limbi moderne a Şcolii Gimnaziale «Ştefan cel Mare». «Francofonia nu mai reprezintă doar ansamblul persoanelor de pe mapamond care au în comun folosirea limbii franceze, ea fiind în prezent o comunitate internaţională, acoperind cele cinci continente, având un ideal de inter-înţelegere şi de fraternitate între popoare sau indivizi care regăsesc în aceasta sinteză dintre aspiraţia generală către universalitate şi aspiraţia individuală către identitate», transmit reprezentanţii Şcolii «Ştefan cel Mare». (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.