Educație

Scantei la Liceul Pedagogic din pricina a „trei sferturi” dintr-un post de secretară

Ziarul de Vrancea
20 mar 2013 3335 vizualizări
Postul rezervat al secretarei şefe Paulina Roşcan a fost scos la concurs de noua directoare, motiv numai bun pentru ca lidera de la sindicatul FEN să acuze conducerea liceului de lipsă de comunicare.„Scoaterea acestui post la concurs pe o perioadă scurtă şi pe 0,75 normă mi se pare discutabilă”, reacţionează şefa Inspectoratului Şcolar

Scoaterea la concurs a unui post de secretar crează tensiuni la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focşani. Secretara şefă Paulina Roşcan declară că postul scos la concurs s-a făcut fără consultarea ei, în condiţiile în care norma îi este rezervată. „Există ordin de ministru pentru degrevare de normă, iar scoaterea la concurs a 0,75 normă nu are fundament legal. În primul rand nu am fost consultată, iar în al doilea rand nu există temei legal întrucat numărul de 840 de elevi pe care îi are şcoala nu permite angajarea a încă unei secretare. Potrivit nomenclatorului, este nevoie de o normă şi jumătate cel mult, ori în prezent se asigură acest necesar”, a declarat Paulina Roşcan, secretara şefă a Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, care este şi preşedintele judeţean al FEN, sindicatul alternativ din educaţie. Potrivit acesteia, postul ar fi trebuit scos la concurs în momentul apariţiei ordinului de ministru care prevedea degrevarea ei, aceasta fiind şi lider de sindicat „După pensionarea d-nei Bunea la 1 septembrie 2011 nu am avut alt ajutor şi am ţinut secretariatul singură”, mai spune Roşcan. Secretara Liceului Pedagogic se arată nemulţumită şi de faptul că nu i-a fost întocmită o nouă fişă a postului odată cu degrevarea, un astfel de document nefiind emis nici pentru noua angajată în secretariat la finele lunii trecute, Carmen Constantin.


Şefa de la Pedagogic: „Se apropie examenele şi e nevoie de om”


În replică, directorul Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, Lauriana Ailincuţei, se apără şi spune că postul scos la concurs este pe perioadă determinată, atat timp cat este valabil ordinul de ministru privind degrevarea secretarei şefe. „D-na Roşcan rămane cu 0,25 normă. Postul este scos la concurs numai pană la 31 august 2013, iar ce va fi după 1 septembrie vom vedea. Se apropie examenele naţionale şi este nevoie de om aici. Cu d-na Roşcan am discutat şi am căzut de acord asupra programului dumneaei de lucru”, a precizat profesoara Lauriana Ailincuţei. Neînţelegerile de la Liceul Pedagogic au ajuns şi la urechile mai-marilor Inspectoratului Şcolar Judeţean care au anunţat că îi vor cere avocatei Dana Coman, care lucrează acum pentru Inspectoratul Şcolar, să se pronunţe în legătură cu legalitatea scoaterii la concurs a normei. „Este clar că asemenea neînţelegeri trebuie să dispară. Totuşi, fişa postului secretarului este stabilită de director şi secretarul şef. Scoaterea acestui post la concurs pe o perioadă scurtă şi pe 0,75 normă mi se pare discutabilă. Cand se ia o asemenea decizie trebuie discutat cu secretarul şef. Îi voi cere părerea d-nei Coman să se pronunţe în legătură cu legalitatea scoaterii la concurs acestui post”, a precizat şi inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia, care s-a întalnit în urmă cu două zile cu Paulina Rocşan. Neînţelegerile au apărut după ce conducerea Liceului Pedagogic a anunţat că organizează concurs pentru ocuparea a 0,75 normă de secretar pană la 31 august 2013. Concursul va avea două probe, prima fiind pe 29 aprilie 2013. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ace, acum 4076 zile, 14 ore, 26 minute, 7 secunde
Comentariu cenzurat pentru folosirea unui limbaj licentios.
, acum 4076 zile, 17 ore, 17 minute, 38 secunde
cine e Carmen Constantin asta ? Nu cumva aia care vinde perdele la obor, tzepara categorie superioara ? Doamna director, dvs.cate perdele ati primit moaca pentru a o angaja ?
unirist, acum 4076 zile, 23 ore, 30 minute, 18 secunde
Daca vor sa sa transfere toti ciobalaii cu pleasca de mu.ciy la nas de la dumghitresti sau odobelesti,care nu mai incap la Cuza, cine semneaza actele?Sa simtiti si voi transpiratia groasa de taran citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.