Educație

Elevii doresc drept de vot în consiliile de administraţie ale liceelor

Ziarul de Vrancea
19 mar 2013 2085 vizualizări
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar consideră că dreptul de vot ar trebuie exercitat numai în anumite situaţii

Preşedinţii Consiliilor Judeţene din ţară s-au întalnit zilele trecute la Băile Herculane unde au discutat despre acţiunile pe care le vor desfăşura în vederea obţinerii dreptului de vot în cadrul consiliilor de administraţie ale liceelor. Elevii din învăţămantul preuniversitar de stat consideră că elevii trebuie să aibă acest drept întrucat în consiliul de administraţie al fiecărei şcoli toate problemele care se discută şi votează îi privesc pe elevi. „Noi am trimis la Parlament două propuneri de lege prin care cerem drepturi depline în CA pentru toate problemele care se discută întrucat acestea ne privesc. În prezent reprezentanţii elevilor participă la şedinţele CA dar în calitate de observatori”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, Cristian Gîrneaţă. Atat directorii de licee cat şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu se arată deranjaţi de solicitarea elevilor, dar consideră că dreptul de vot ar trebuie exercitat numai în anumite situaţii. „Să voteze, dar numai probleme care îi privesc pe elevi în mod direct. Nu ştiu dacă ei ar înţelege, de exemplu, cum se fundamentează bugetul”, a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea a fost prezent la Băile Herculane, la prima etapă a proiectului „CiNE Votează”, proiect pe care îl consideră important pentru elevii din România. „În aceste zile am învăţăt foarte multe lucruri interesante pe care urmează să le implementez în comunitate, pentru a reuşi alături de colegii mei din ţară să schimbăm mentalităţi şi să introducem votul reprezentantului elevilor în Consiliul de Administraţie din învăţământul preuniversitar”, a mai precizat Cristian Gîrneaţă. Liderii consiliilor judeţene ale elevilor au fost formaţi pe diferite teme, precum leadership, luarea deciziilor, lucrul în echipă, lobby şi advocacy, de către profesorii formatori. Proiectul îşi va derula o a doua etapă în perioada 28-31 martie, la care vor participa secretarii Consiliilor Judeţene ale Elevilor şi noii membrii ai biroului de presă al Consiliului Naţional al Elevilor, urmând ca în luna mai să aibă loc „Seminarul Naţional Drept la Vot”, în cadrul căruia vor participa membrii Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.