Educație

VIDEO!!!O mie de dansatori pentru un regal de dans la Focşani

Ziarul de Vrancea
17 mar 2013 2264 vizualizări
Şase locuri I şi un loc II au obţinut dansatorii Palatului Copiilor Focşani la Festivalul Naţional de Dans “Flori pentru mama” ce a avut loc sambătă la Focşani

A şasea ediţie a festivalului focşănean a reunit la start aproape o mie de dansatori din 20 de judeţe, care au prezentat pe scena Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” cele mai bune dansuri ale lor. Premiile au fost numeroase, fiind un concurs ce se desfăşoară pe secţiuni şi categorii de varstă, astfel că aproape toate palatele copiilor participante au plecat acasă cu un trofeu. Formaţia Palatului Copiilor Focşani FOCSTAR s-a aflat printre premianţi, dar nici dansatorii Clubului Copiilor Adjud nu au fost mai prejos primand două premii I la secţiunile majorete şi dans modern - clasele I-IV. Tinerii dansatori din Focşani s-au dovedit cei mai buni la dans clasic, dans modern, fantezie coregrafică, latino, popular stilizat - clasele I-IV, dans de caracter – clasele V-VIII, dau au obţinut şi un loc II la majorete – clasele V-VIII. “Programul a mers şnur, copiii au fost veseli, le-a plăcut la Focşani. Cei din Bihor au stat în Vrancea 3 zile şi au vizitat toate obiectivele turistice din jurul municipiului”, ne-a declarat coordonatoarea cercului de dans al Palatului Copiilor Focşani, Viorica Necula, una dintre organizatoare. Festivalul continuă sămbătă, 23 martie, tot la Teatru, cand pe scenă vor urca ansambluri folclorice din toată ţara, precum şi formaţii ale catorva zeci de grădiniţe din diferite judeţe. “Anotimp înnoitor al naturii, anunţat de mugurii copacilor şi de întoarcerea păsărilor călătoare, marcat de aşteptatele zile ale Mărţişorului şi ale Sărbătorii Femeii, primavara mai dobandeşte pentru noi un simbol al bucuriei de a canta şi de a juca pe care îl exprimăm, iată, prin acest festival, „Flori pentru mama”, care este la a VI-a ediţie şi pe care dorim să-l îmbogăţim an de an, descoperind noi comori ale tradiţiei culturale”, transmite directorul Palatului Copiilor Focşani, profesoara Didina Mocanu. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.