Educație

Olimpice eliminate de la judeţeana de franceză din cauza telefonului mobil

Ziarul de Vrancea
11 mar 2013 3461 vizualizări
Două eleve, colege de clasă la Liceul Teoretic din Panciu, au fost prinse vorbind între ele prin intermediul telefoanelor mobile.Una dintre “vinovate” a obţinut menţiune anul trecut la naţională.Cadrele care au făcut parte din comisia de concurs cred că este doar o greşeală, poziţie nuanţată de faptul că una dintre tinere este fiica unui parlamentar PSD

Două eleve ale Liceului Teoretic “Ioan Slavici” Panciu au fost eliminate de la olimpiada judeţeană de limba franceză. Fetele au fost prinse cu telefoane mobile asupra lor, deşi regulamentul de concurs este clar în acest sens. Fetele, ambele eleve în clasa a XI-a, au fost depistate de supraveghetori în timp ce foloseau telefoanele mobile, dar fără a se şti foarte clar dacă elevele au încercat să copieze sau doar se consultau între ele. Eliminarea celor două este cel puţin curioasă, avînd în vedere că elevele liceului păncean au performat în trecut la această disciplină:  anul trecut au obţinut premiul I la clasa a X-a la faza judeţeană, iar una dintre ele a reprezentat judeţul la naţională, obţinînd menţiune.
 

“Uităm de acest incident”

Oficialii Inspectoratului Şcolar au confirmat incidentul abia ieri, dar au încercat să-l minimalizeze, probabil de teamă să nu-şi piardă posturile, avînd în vedere că una dintre eleve este fiica unui deputat vrancean de la PSD. “Uităm de acest incident şi ne mobilizăm pentru anul viitor”, ne-a declarat Elena Manovici, profesoara care le-a pregătit pe eleve. Situaţia este dacă nu bizară, cu siguranţă unică în Vrancea, reprezentanţii IŞJ declarand că nu au cunoştinţă de vreo altă olimpiadă în care elevii să fi fost eliminaţi, participarea la astfel de concursuri nefiind obligatorie. Cert este că elevele au o situaţie foarte bună la învăţătură, catalogul clasei arătînd că acestea au terminat primul semestru cu mediile 10,00 şi 9,85. Nu este exclus ca mediile să fi fost obţinute tot cu “ajutor telefonic”, copiatul pentru note bune fiind o obişnuinţă printre elevii de liceu. Cel mai probabil şi familiile pun o presiune asupra copiilor, din pricina imaginii publice pe care o doresc în oraş, iar copiii se simt obligaţi să performeze, chiar folosind metode mai puţin onorabile.

Elevă cu punctaj maxim

Mălina Veronica Milea, clasa a VIII-a la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, s-a calificat la naţională cu puntaj maxim, lucrarea sa fiind fără cusur. De altfel, profesorii evaluatori au apreciat ca fiind foarte bune numeroase lucrări, acordandu-le punctaje pe măsură. Astăzi vor fi cunoscuţi calificaţii la toate clasele, după ce vor fi rezolvate contestaţiile. Cu emoţii sunt primii clasaţi la clasa a XI-a, Adelina Petrone Tarlungeanu de la CNU şi Claudiu Alexandru Nicolaev de la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud , diferenţa dintre aceştia fiind de numai un punct, iar acesta din urmă solicitînd reevaluarea lucrării. La clasa a XII-a cel mai bun punctaj este al Manuelei Manolache de la Colegiul Cuza, iar la clasa a X-a al Marei Ioana Milea de la Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud. Numai 2 sutimi le despart pe cele două clasate pe primele locuri la clasa a IX-a, Andreea Dogaru de la Liceul Teoretic Panciu şi Irina Ciubotaru de la Liceul “Emil Botta” Adjud. La clasa a VII-a Sorina Boldeanu de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani a obţinut cel mai mare punctaj, dar foarte aproape s-au situat alţi patru elevi. La olimpiada de limba italiană Ioana Găină de la CNU are nota cea mai mare la clasa a IX-a, Andreea Ştefania Dumbravă la clasa a X-a (acelaşi liceu), Laura Pavel clasa a XI-a de la Liceul de Arte şi Dana Dogariu la clasa a XII-a de la Liceul Pedagogic. Olimpiada judeţeană de limba spaniolă a fost o competiţie între elevii Liceului Pedagogic “Spiru Haret”, lotul care va reprezenta Vrancea la naţională urmînd să fie definitivat astăzi.

Note de 10,00 la istorie

Olimpiada judeţeană de istorie, desfăşurată la Liceul Sportiv, a contorizat două lucrări considerate perfecte. Una este a Mihaelei Bacnaş, clasa a VIII-a la Şcoala Năneşti, şi a doua notă maximă i-a fost acordată Alinei Nicoleta Ochean, clasa a XII-a la Colegiul Naţional Unirea. Aceasta din urmă nu va merge însă la naţională, lăsînd locul următorului clasat, respectiv Andreei Andronic de la Liceul Teoretiic “Emil Botta” Adjud. Alina Nicoleta Ochean s-a calificat şi la olimpiada de economie, alegînd să participae la faza naţională a acestei discipline, în defavoarea istoriei. Cea mai mare notă la clasa a IX-a este a Monicăi Lazăr de la Colegiul Naţional Cuza, la clasa a X-a a Florentinei Bianca Olaru Ştefănescu de la Liceul Teoretic Panciu, iar la clasa a XI-a Petruş Partene de la Colegiul Unirea, care va merge mai departe.

S-au stabilit loturile la engleză şi germană

Inspectoratul Şcolar a stabilit loturile elevilor calificaţi la olimpiadele naţionale de limba engleză şi limba germană, în urma susţinerii probelor de baraj. Astfel, la naţionala de engleză vor merge Irina Bargăoanu, clasa a X-a la CNU, profesor îndrumător Irina Bicescu, şi Raluca Ciolcă, clasa a XII-a la CNU, profesor îndrumător Luminiţa Ciocăldău. Lotul pentru naţionala de germană este format din patru elevi ai Colegiului Naţional Unirea pregătiţi de profesoara Laura Pogan. Aceştia sunt: Anca Suliman – clasa a IX-a, Laura Loghin – clasa a X-a, Florin Mocanu – clasa a XI-a şi Irina Carnariu – clasa a XII-a. (Mihaela VLĂDESCU)

 

Sesiune de comentarii suspendata pentru folosirea de expresii injurioase.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
asa, acum 4062 zile, 22 ore, 49 minute, 10 secunde
Eu cred ca acesti redactori au ceva studii in a...denatura adevarul, a interpreta faptele si a intoarce cuvintele in asa fel incat sa existe o stire "BOMBA". Ce mai conteaza faptul ca citeste integral
Ela, acum 4063 zile, 2 ore, 42 minute, 18 secunde
Urat lucru sa discuti politic doua eleve, care probabil ca sunt si minore, fara sa te gandesti la imaginea lor, la imposibilitatea de a se apara. Domnul "redactor" are ceva studii? Stie ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.