Educație

Info-educaţie: Olimpiada de Informatică la CNU

Ziarul de Vrancea
19 feb 2013 2146 vizualizări
Colegiul Naţional Unirea Focşani este gazda Olimpiadei Judeţene de Informatică ce va avea lor sambătă, 2 martie 2013. Potrivit regulamentului de concurs, concurenţii trebuie să fie prezenţi în săli la ora 8,30, urmand ca subiectele să fie distribuite jumătate de oră mai tarziu

Timp de 60 de minute după primirea subiectelor concurenţii pot formula întrebări referitoare la enunţurile problemelor. Cei mai buni elevi atat la gimnaziu cat şi la liceu vor reprezenta judeţul Vrancea la Olimpiada Naţională de Informatică ce va avea loc la Timişoara pentru liceu, în perioada 30 martie-5 aprilie, şi la Oradea, pentru gimnaziu, în perioada 6-10 aprilie 2013. (M. V.)

Sindicatele din educaţie amană semnarea contracului colectiv

Contractul colectiv de muncă la nivel de ramură în învăţămantul preuniversitar nu a fost semnat încă la nivelul judeţului Vrancea. După o primă întalnire a sindicatelor cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, ce avut loc la finele anului trecut, s-a decis stabilirea unei  alte întalniri după modificarea Legii Educaţiei. “La nivelul FSLI s-a obţinut promisiunea Ministerului Educaţiei de a opera un prim set de modificări la jumătatea lunii martie, iar alte modificări vor mai fi operate în iunie”, ne-a declarat liderul SLI Vrancea, Emil Tudor. Printre modificările aşteptate de sindicate se află scoaterea sporului de vechime din calcularea salariului minim pe economie şi acordarea unui plus de 5 pană la 10 zile de concediu de odihnă pentru personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic. (M. V.)
19 februarie 2013

Primăria Focşani vrea sisteme de supraveghere la toate şcolile

Problemele de siguranţă din şcolile din Focşani bagă autorităţile în şedinţe. Ieri, la Primăria Focşani a avut loc o întalnire între reprezentanţii municipalităţii, primarul Decebal Bacinschi şi vicele Tudorel Trofin, şi cei ai Poliţiei Focşani, Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi directorii de şcoli din oraş. “Scopul principal al întâlnirii a fost de a discuta despre problemele întâmpinate în instituţiile de învăţământ privind siguranţa elevilor dar şi a cadrelor didactice”, după cum au transmis cei de la Primărie, după incidentul de la Şcoala nr. 7, cand un cadru didactic a fost bătut de fraţii unui elev. Autorităţile au decis instalarea unui sistem de supraveghere şi antiefracţie la şcolile care nu dispun de monitorizare şi schimbarea programului personalului de pază, în timpul orelor de curs. “O altă concluzie a fost ca toate instituţiile să realizeze legitimaţii de acces pentru o mai bună evidenţiere a persoanelor care intră şi ies din unităţile de învăţământ”, se arată în informarea Primăriei Focşani. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
iris, acum 4083 zile, 13 ore, 19 minute, 24 secunde
Mai nou cadrele didactice au fost obligate sa-si faca legitimatii.Pentru ce?Probabil pentru * se sti foarte repede cum se numeste cadrul didactic care * decedat intre timp.Cu ce ii opreste pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.