Educație

Mini-Ştiri: Elevi judecaţi pentru furt

Ziarul de Vrancea
18 feb 2013 1145 vizualizări
Nici nu au împlinit varsta majoratului că s-au gandit să fie întreprinzători în ale hoţiei. Trei minori, cu varste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost trimişi în judecată pentru furt calificat.

Cei trei au pătruns în aprilie 2012 în două locuinţe, una la Vidra, de unde au luat bijuterii de aur şi două plasme de 8.000 lei, şi alta de la Păuleşti, de unde au luat bani şi bijuterii, estimate la 3.000 euro. Bunurile au fost valorificate însă părinţii celor trei, care sunt elevi la G. Ş. “Simion Mehedinţi” din Vidra, au plătit prejudiciul. Pentru fapta comisă minorii vor da socoteală judecătorilor. (G. S.)

Cum se fură curentul electric

Un nou control în comuna Slobozia Bradului s-a lăsat cu încă două dosare penale pentru furt de electricitate de la stalpii de iluminat public. Poliţişti însoţiţi de lucrători din cadrul S.C. Electrica S.A. au efectuat controale la locuinţele lui Maricel U. şi Eliza D., ambii din comună, după ce s-a aflat că aceştia erau branşaţi ilegal la reţeaua de alimentare cu electricitate. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea prevederilor art. 92 pct. 2 din Legea 123/2012 privind energia electrică. (A. I.)

Evaziune fiscală cu fier vechi

Un control al poliţiştilor din Mărăşeşti a scos la iveală evaziunea fiscală pe care o fac “hoţii” de fier vechi. Într-un caz, Nicuşor A. a predat în mod repetat la un punct de lucru din Mărăşeşti deşeuri feroase şi neferoase, a căror provenienţă nu a putut-o justifica. Acesta a încasat sume de bani fără a achita impozite la stat, conform legislaţiei în vigoare. În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în declaraţii, după cum se arată într-o depeşă de presă primită ieri de la Poliţie. (A. I.)

Gravidele, testate pentru depistarea infecţiei cu HIV

Gravidele din judeţul Vrancea sunt testate în mod gratuit pentru depistarea unei posibile infecţii cu virusul HIV. Toate viitoarele mămici care trec pragul unei maternităţi beneficiază  de această testare în mod gratuit care are rolul de a reduce riscul transmiterii infecţiii HIV de la mamă la făt. Aşa se face că anul trecut, în maternităţi s-au efectuat 2.704 teste rapide la gravidele internate pentru naştere, trusele de teste fiind furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Aşa se face că procentul gravidelor testate HIV a fost de 90%. De asemenea, în laboratorul DSP s-au făcut 3.414 testări HIV gratuite, din care 2.661 la gravide şi 374 testări la persoanele ce aparţin grupelor de risc. Gravidele au fost însă testate gratuit şi pentru depistarea sifilisului, o altă boală cu transmitere sexuală. Procentul de gravide testate serologic prin laboratorul DSP din totalul gravidelor din judeţ a fost de 88%. Au fost testate 2.661 de gravide, iar la 68 dintre acestea testul a ieşit pozitiv. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.