Educație

Vremea rea a trimis elevii acasă

Ziarul de Vrancea
25 ian 2013 1805 vizualizări
Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a raportat nicio şcoală închisă, deşi zeci de drumuri au fost impracticabile ieri

Zăpada care a pus stăpanire pe judeţ a blocat drumurile din judeţ, vineri dimineaţă, ceea ce a determinat suspendarea cursurilor în şcolile din mediul rural. Deşi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Vrancea a declarat că nicio şcoală din judeţ nu a fost închisă ieri, în realitate cursurile nu s-au efectuat în majoritatea unităţilor din mediul rural. Elevii navetişti nu au mai ajuns la cursuri, iar cei care s-au încumetat să plece de acasă nu au stat la şcoală mai mult de 2-3 ore, iar cadrele didactice navetiste au fost înlocuite la cursuri de colegii lor din localitate. La Vidra, de exemplu, microbuzul şcolar care transportă zilnic aproximativ 90 de elevi din localităţile Viişoara, Voloşcani şi Ireşti, nu a făcut ieri decat un singur transport, la a doilea nereuşind să mai urce spre Viişoara. Conducerea Şcolii Vidra a decis, după două ore de curs, că e mai sigur să trimită elevii acasă pană cand vremea nu se înrăutăţeşte mai mult, microbuzul şcolar înaintand cu greu în urma unui utilaj de deszăpezire. Ieri dimineaţă la Vidra localnicii spuneau că zăpada avea jumătate de metru. Liceul Vidra a avut o prezenţă de 60-70% la cursuri ieri datorită elevilor care locuiesc în internat. Aceştia îşi puneau problema ajungerii acasă în week-end, în condiţiile în care viscolul se înteţise. O prezenţă scăzută la ore a fost şi la Şcoala Valea Sării, întrucat microbuzul care transportă elevii din localităţile Poduri şi Prisaca nu a putut să iasă dintre troiene ieri dimineaţă. Situaţii asemănătoare au fost în mai toate comunele judeţului, iar cu toate acestea Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a raportat nicio şcoală închisă. “Frecvenţa este mai redusă la cursuri, dar nu există şcoli care au fost închise”, ne-a declarat inspectorul genearal al IŞJ, Vasilica Zaharia. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
profesor, acum 4108 zile, 5 ore, 17 minute, 15 secunde
Chiar asa: scolile au fost goale, doar profesorii erau prezenti, iar elevii, pe buna dreptate (foarte multi navetisti!) au ramas pe la casele lor. Doar ca directivele venite "de sus" au fost citeste integral
cristi, acum 4108 zile, 12 ore, 52 minute, 45 secunde
Raportari ca pe vremea lui nea Nicu! Nu dadea bine....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.