Educație

Botezarea şcolilor aduce noi decizii de numire pentru profesori

Ziarul de Vrancea
7 ian 2013 2110 vizualizări
Peste 3.000 de dascăli primesc decizii noi de numire pe post de la Inspectoratul Şcolar

Peste 3.000  de decizii trebuie să emită Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ)  pentru numirea cadrele didactice vrancene titulare afectate de mobilitatea din ultimul an, precum şi pentru cele care şi-au întregit norma didactică ori s-au titulatizat în acest an şcolar. Practic, este vorba despre cadrele didactice care predau în aproape toate unităţile de învăţămant din judeţ, mai puţin zece licee pentru care s-au emis decizii de curand, printre acestea aflandu-se Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza”, Colegiul Naţional ”Unirea”, Liceul Pedagogic, Liceul de Arte. Prevederea aparţine deciziei 101.782 din 5 dec 2012 a MECTS, semnată de secretarul de stat Stelian Fedorca, şi vine ca urmare a schimbării denumirilor unităţilor de învăţămant „conform OMECTS 6564/2011 privind aprobarea procedurii de atribuire a denumirilor unităţilor de învăţămant din sistemul naţional de învăţămant preuniversitar, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ca urmare a restructurării reţelei şcolare, a transformării unor unităţi de învăţămant în unităţi de alt nivel, pe parcursul anului şcolar 2011-2012”, inspectoratele şcolare avand obligaţia ca pană astăzi, 7 ianuarie 2013, să revizuiască deciziile de restructurare a reţelei şcolare şi să emită noi documente de numire pentru personalul didactic titular afectat de aceste schimbări. Practic, este vorba despre toate şcolile cu clasele I-VIII care de anul acesta şcolar au devenit şcoli gimnaziale, precum şi de grupurile şcolare care au devenit licee. Reprezentanţii IŞJ spun că prima actualizare a acestor decizii a fost realizată în 2008, iar de atunci au mai fost emise decizii numai în cazurile rare în care şcolile şi-au mai schimbat denumirile pe parcurs. Deciziile trebuie emise, spun reprezentanţii IŞJ, în trei exemplare. Posibilitatea schimbării denumirii şcolilor a condus, în unele cazuri, la alegerea unor nume lungi, dar care nu sunt folosite nici măcar în adresele aficiale către IŞJ, potrivit reprezentanţilor acestei instituţii. Este cazul Şcolii Popeşti care din acest an se numeşte Şcoala Gimnazială „Profesor doctor general Gh. V. Zaharia” Popeşti sau a Şcolii Sihlea care se numeşte Şcoala Gimnazială „Principele Şerban Ghica şi Principesa Aristiţa Ghica”. „Cand trimit adrese către noi tot Şcoala cls. I-VIII Sihlea au pe antet”, ne-au precizat oficialii Inspectoratului Şcolar. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.