Educație

Elevii de la Auto au aflat cum se păstrează tradiţiile în Munţii Vrancei

Ziarul de Vrancea
18 dec 2012 6259 vizualizări
Elevii Colegiului Auto „Traian Vuia” Focşani şi ai Şcolii „Dimitrie Gusti” din comuna Nereju au derulat ieri a doua activitate din cadrul proiectului educaţional „Să nu uităm de tradiţii!” încheiat între cele două unităţi şi desfăşurat în colaborare cu Căminul Cultural din Nereju

„Crăciun pe meleagurile noastre” a fost denumită tema aleasă pentru care elevii celor două şcoli au scris eseuri şi au creat diverse abiecte specifice sărbătorii Crăciunului (măşti, linguri precum şi obiecte destinate împodobirii bradului tradiţional). Activitatea s-a derulat pe două secţiuni, coordonatoarele acesteia considerand că este necesară realizarea unei expoziţiii cu cele mai reuşite creaţii, dintre care cele mai bune au fost premiate. Asfel, premiul I la secţiunea eseuri a fost caştigat la gimnaziu de Dragoş Cristian Păucă, clasa a VIII-a din Nereju, iar la liceu de Claudiu Nagîţ, clasa a X-a de la Colegiul Auto. Printre cele mai apreciate creaţii au fost cele ale elevilor Şcolii Nereju, Marius Dorin Şuşu şi Dragoş Creţu, clasa a V-a, care de altfel au fost declaraţi caştigătorii secţiunii.

Scopul acestui proiect îl constituie identificarea, stimularea şi valorificarea potenţialului creativ al elevilor, prin realizarea unor lucrări literare şi plastice originale, după cum transmit coordonatorii. „Am vrut să le arătăm elevilor de liceu ce minunăţii pot face elevii mai mici şi am reuşit să cooptăm în proiect elevi de la trei clase de-a IX şi a X-a de la colegiul nostru”, ne-a declarat profesoara Mihaela Zară, una dintre coordonatoareale proiectului, alături de Ştefania Ifrim, Andreea Voineag şi Cătălina Lupu. Activităţile din cadrul parteneriatului vor continua, după cum dau asigurări reprezentanţii Colegiului Auto. (M. VLĂDESCU)

FOTO: Elevii au avut de prezentat un costum popular


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.