Educație

Info-educaţie: Expoziţie de desene şi colaje dedicată lui Moş Crăciun

Ziarul de Vrancea
11 dec 2012 8003 vizualizări
Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” din Focşani găzduieşte cu ocazia sarbătorilor de iarnă o expoziţie de desene şi colaje, dedicată lunii cadourilor, lui Moş Nicolae şi Moş Crăciun

Intitulată „Clinchete de clopoţei”, expoziţia este coordonată de educatoarea Rica Verdeţu în colaborare cu Daniela Miron şi Mihaela Sandu de la Şcoala Garoafa, precum şi Amalia Chirtoc şi Alina Corhană de la Şcoala Petreşti. Expoziţia poate fi vizitată pe parcursul întregii luni decembrie. (M. V.)

Festival de datini şi obiceiuri de iarnă la Focşani

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vrancea organizează sambătă, 15 decembrie, a XII-a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă. Evenimentul are loc în Sala Balada din Focşani, începand cu ora 17,00. Participă grupuri din judeţele Arad, Tulcea, Mehedinţi, Suceava, Sibiu, Maramureş şi Vrancea care vor prezenta publicului vrancean colinde şi obiceiuri de iarnă specifice zonelor din care provin. (M. V.)

“Ritmuri de Crăciun” la Teatrul Municipal

150 de elevi care frecventează cercul de dans al Palatului Copiilor din Focşani vor urca pe scena Teatrului Municipal Focşani duminică, 16 decembrie, într-un spectacol dedicat sfintei sărbători a Crăciunului. Spectacolul, coordonat de profesoara Violeta Necula, va începe la ora 10,00. Nici elevii care frecventează cercul de muzică uşoară şi instrumentală nu se lasă mai prejos şi au pregătit pentru astăzi, la ora 16,00, la Palatul Copiilor, spectacolul “Coborat-a Domnu’ Sfant”, cu participarea părinţilor, cadrelor didactice dar şi reprezentanţilor IŞJ. Coordonator este profesorul Costel Manea. (M. V.)

Şcoala “Nicolae Iorga” a ajuns cu daruri la Dălhăuţi

Elevii Şcolii “Nicolae Iorga” din Focşani au dăruit haine, jucării, rechizite, cărţi şi dulciuri colegilor de la Şcoala Dălhăuţi, în special celor care provin din familii modeste, fără posibilităţi materiale necesare desfăşurării unei educaţii corespunzătoare. Acţiunea face parte din cadrul unui parteneriat mai vechi între cele două şcoli. Elevii au cantat colinde şi au făcut oameni de zăpadă din omătul proaspăt aşternut. “Drumul anevoios până la Dălhăuţi şi înapoi a părut mai scurt datorită amiciţiei legate, pentru că toţi cei din jurul nostru simt nevoia de a avea o copilărie fericită, lipsită de griji. Copilul are posibilitatea de a întâlni în celălalt eul său cel bun şi astfel să primească şi să dăruiască atitudini şi valori care contribuie la modelare reciprocă”, transmit reprezentanţii Şcolii “Nicolae Iorga” Focşani. (M. V.)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.