Educație

VIDEO!!! Întarzie deblocarea postului de laborant Colegiul Cuza

Ziarul de Vrancea
3 dec 2012 1610 vizualizări
La ora actuală salariul laborantului este plătit de părinţii elevilor. “Mie mi s-a părut ridicolă blocarea posturilor”, a comentat Marius Poll, directorul interimar de la Cuza

Cu toate că Inspectoratul Şcolar Vrancea a primit permisiunea de a angaja personal pe posturile deficitare, prin deblocarea de către Ministerul Educaţiei a şapte posturi pentru personalul didactic auxiliar, pană acum conducerea instituţiei nu a luat o decizie privind şcolile care vor face angajări. Una dintre acestea este Colegiul Naţional Cuza care a rămas fără laborant de anul trecut după pensionare a titularului, iar plata acestuia este suportată acum de către părinţi. De altfel, inspectorul şcolar general al IŞJ, Vasilica Zaharia, declara în urmă cu două săptămani, cand Ziarul de Vrancea scria despre situaţia de la CNC, că aici va fi primul post deblocat.

Deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens, deşi adresa cu posturile deblocate a fost trimisă de MECT la Vrancea încă de marţea trecută. Între timp, elevii şi părinţii sunt stanjeniţi de situaţia existentă. “Nu este normal să se întample aşa ceva atat timp cat învăţămantul este gratuit. E puţin ciudată problema aceasta,” a declarat unul dintre elevii CNC. Reprezentanţii Asociaţiaţiei “Cuziştii Implicaţi”, cea care plăteşte laborantul cu jumătate de normă, nu ştiu nici eu cat vor mai putea suporta salariul acestuia. “Sperăm ca o decizie să se ia în cel mai scurt timp. Noi vom susţine salariul acestuia cat vom putea”, ne-a declarat Dan Pătrăşcanu, vicepreşedinte al Asociaţiei părinţilor. Directorului Colegiul Cuza, Marius Poll, situaţia i se pare ridicolă. “Situaţia este de un an. Posturile au fost blocate după ieşirea la pensie a laborantului. Laborantul este un om indispensabil în chimie, biologie, fizică, iar pe deasupra are gestiune. S-a considerat că laborantul poate fi plătit de Asociaţia “Cuziştii Implicaţi”, o asociaţie a părinţilor, care se autofinanţează. E ridicol! Mie mi s-a părut ridicolă blocarea posturilor în sistemul de bugetar neţinandu-se cont de sectoarele de activitate”, ne-a declarat Marius Poll.

Şefa Inspectoratului Şcolar a anunţat că urmează să se consulte cu directorul Colegiului. “Acest laborant nu este angajat al şcolii, ci este plătit de comitetul de părinţi. Voi lua legătura cu dl director pentru a vedea dacă menţine această decizie sau ce soluţie se poate găsi”,a spus Zaharia. Tot asociaţia părinţilor suportă la Cuza şi plata paznicului, iar anul trecut a asigurat salariul boibliotecarei pentru jumătate de an. În Vrancea au fost blocate 195 de posturi pentru personal didactic auxiliar şi nedidactic, iar MECTS a decis săptămana trecută deblocarea a numai 7 dintre acestea. (Mihaela VLĂDESCU)

Pe platforma webtv a ZdV puteţi accesa un material video despre situaţia laborantului de la Cuza.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Petisor, acum 4159 zile, 17 ore, 11 minute, 3 secunde
laborant? sa faca .....ce? multi laboranti nu stiu ce trebuie sa faca, nu stiu nici o formula chimica, nu stiu sa ,faca un circui simplu, totul trebuie sa faca pcrofesorul, el sau ea are doar citeste integral
Realistul, acum 4159 zile, 20 ore, 12 minute, 34 secunde
Ce multe eperimente se fac........... profesori sunt si laboranti.
Ala destept, acum 4159 zile, 20 ore, 16 minute, 38 secunde
Voi cei de la putere sunteti prosti rau!Laboranti sunt platiti pt a freca menta, chiar daca scoala este o institutie.......mai bin eii dam foc. Materii inutile fara rost sau utilitate in citeste integral
profu, acum 4161 zile, 7 ore, 26 minute, 16 secunde
Pai nu v-ati dat seama? Nu a gasit Balaban pila care sa-i convina pana acum. Ei cei de la putre acum vor sa capuseze toate institutiile de invatamant de aceea deblocheaza toate posturile!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.