Educație

Nici un picat la prima proba orala de bac

Camelia Stănilă
23 aug 2006 674 vizualizări
Primele doua zile ale bacalaureatului de toamna au adus note de trecere pentru toti candidatii. Circa 150 de absolventi de liceu au sustinut proba de limba romana, notele obtinute fiind de la 5 la 10.

Posibilitatea de recunoastere a probelor promovate in sesiunile anterioare a scazut considerabil numarul candidatilor de la probele orale. Desi pentru aceasta sesiune s-au inscris peste 400 de absolventi, la proba de limba romana trebuiau sa participe doar 162, din care s-au prezentat 152. La centrul de la Grupul Scolar de Contructii Montaj s-au obtinut, in general, rezultate intre 5 si 9.40 dintre candidati au obtinut note intre 5 si 5.99, 38 intre 6 si 6.99, alti 35 de absolventi de liceu au luat note intre 7 si 7.99, iar 33 au primit note intre 8 si 8.99. Doar 4 candidati au reusit sa treaca de nota 9, iar alti 2 sa fie evaluati cu nota maxima, 10. Pina acum, examenul de bacalaureat s-a desfasurat fara incidente, elevii fiind mult mai relaxati decit in prima sesiune. "Este pentru prima data cind dau examenul. Nu am participat la prima sesiune deorece am avut niste probleme familiale. Am luat 7 si m-am descurcat destul

de bine astazi, chiar nu am avut emotii. Vreau sa merg la facultate pe profilul studiat in liceu", ne-a spus Adriana Sava, eleva care a terminat clasa a XII-a anul acesta. Bacalaureatul va continua astazi cu proba orala la limbi moderne. Potrivit inspectorului Ion Ionascu, secretar al comisiei judetene de bacalaureat, toti cei circa 150 de candidati inscrisi vor fi examinati pe parcursul zilei de azi. Aproximativ 80 de aspiranti la diploma de bac vor sustine proba la franceza, 70 la engleza, 3 la spaniola si doar unul la germana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.