Educație

Info-educaţie: 22 de ani de activitate la Şcoala 3 Focşani

Ziarul de Vrancea
5 nov 2012 1712 vizualizări
Şcoala nr. 3 din Focşani îşi sărbătoreşte ziua în această perioadă. Activităţile au debutat vineri cu prezentarea unui program artistic de către elevii claselor primare, sub denumirea „Balul toamnei”

Activităţile continuă pe parcursul întregii săptămani  la nivelul fiecărei catedre şi se încheie sambătă cu „Balul toamnei” pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, ce va avea loc în sala de sport a unităţii. „Vor fi diverse secţiuni de concurs, dans, costume şi mai pregătim alte cateva. Vrem să fie ca o avanpremieră la Balul Bobocilor ce se organizează în prima clasă de liceu”, ne-a declarat Doiniţa Radu, consilierul educativ al Şcolii 3. Unitatea de învăţămant a împlinit anul acesta 22 de ani, fiind prima şcoală inaugurată în Focşani după Revoluţie, în 1990. (M. V.)

7 tichete neutilizate pentru achiziţionarea unui calculator

Şapte beneficiari ai programului „Euro 200” nu şi-au utilizat tichetele de care au beneficiat pentru achiziţionarea unui calculator. Din cele 813 tichete repartizate anul acesta, la Inspectoratul Şcolar s-au reîntors pentru a fi decontate 806, pană la data limită prevăzută pentru această operaţiune. „Data limită pentru depunerea tichetelor la IŞJ de către firmele de la care beneficiarii au cumpărat calculatoare a fost 20 octombrie. Este greu de crezut că va mai veni cineva de acum”, ne-au declarat reprezentanţii IŞJ Vrancea. Potrivit acestora, inspectoratul a decontat tichetele către toate cele 22 de firme de la care elevii şi-au cumpărat calculatoare. Tichetele neutilizate urmează să fie recuperate de către IŞJ, anulate şi trimise către ministerul de resort. (M. V.)

Inspecţii RODIŞ la Păuneşti şi Vînători

Inspectorii şcolari şi-au programt pentru săptămana viitoare inspecţie şcolară generală la Şcolile Păuneşti şi Vînători. Inspecţia, de tip RODIŞ, va debuta marţi şi va dura, potrivit oficialilor IŞJ, trei zile. Prima unitate de învăţămant care a trecut în acest an şcolar prin inspecţie de tip RODIŞ a fost Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”, în urmă cu două săptămani. Reprezentanţii IŞJ spun că unităţile de învăţămant au fost alese în funcţie de timpul scurs de la ultima inspecţie de acest tip. In cadrul inspecţiei şcolare generale se urmăresc, printre altele, aspecte ca managementul şcolar, activitatea personalului didactic, performanţele elevilor în învăţare, relaţiile şcolii cu părinţii şi comunitatea locală. (M. V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.