Educație

Consilierul lui Andrei Marga, aşteptat la Colegiul Cuza

Ziarul de Vrancea
25 sep 2012 1300 vizualizări
Colegiul focşănean derulează toată săptămana activităţi şcolare diverse, dedicate Zilei Europene a Limbilor.In pauze, elevii vor interpreta melodii mai vechi şi mai noi din spaţiul european

Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Focşani marchează Ziua Europeană a Limbilor printr-o serie de activitaţi ce se vor desfăşura astăzi, începand cu ora 13,00, în incinta unităţii. La manifestări este aşteptat şi jurnalistul Ştefan Popescu, consilier al directorului Institutului Cultural Roman, Andrei Marga, un mai vechi colaborator al liceului. Fost jurnalist la redactia Radio France din Paris şi la redactia Radio France Internationale din Bucureşti, acesta va lua parte la o masă rotundă despre „Multilingvism-multiculturalitate în spaţiul european”, la care participă elevii claselor X-XII, coordonaţi de profesorii de limba franceză, engleză, limba germană şi latină ai unităţii gazdă. Formaţia Corală „Pastorala”, dirijată de prof. Dumitru Săndulachi, va prezenta cu această ocazie un concert-lecţie, avand în repertoriu cantece tradiţionale europene, iar elevii claselor a IX-a vor face o vizită la Secţia de Limbi Străine a Bibliotecii Judeţene. Activităţile dedicate „Les Journees Europeennes des Langues” vor continua maine cu vernisarea unei expoziţii de desene şi colaje, la ora 12,00, avand ca temă „Viziunea Europei prin prisma limbilor străine”, a elevilor claselor V-XI, coordonaţi de Ovidiu Opaiţ, vizionarea unui film documentar străin şi concursul de cultură generală „Quiz european lingvistic”. Zilele dedicate limbilor europene se vor încheia vineri, 28 septembrie, cu serbarea tematică „Să sărbătorim limbile europene” la care vor participa elevii claselor a VII-a şi a VIII-a care vor prezenta cantece în limbile franceză şi engleză, iar trupa de dans a CNC va prezenta dansuri tradiţionale europene. Pe parcursul întregii săptămani la Colegiul Cuza se derulează un program muzical în pauze, ce conţine melodii mai vechi şi mai noi din spaţiul european. Toate aceste activităţi sunt dedicate Zilei Europene a Limbilor, sărbătorită în fiecare an, din 2001, pe 26 septembrie. „Europa este posesoarea unei adevărate bogăţii lingvistice: 23 de limbi oficiale şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menţionăm limbile vorbite de cetăţenii provenind din alte ţări şi de pe alte continente. Pentru a face încă un pas înainte şi pentru că limbile stau la baza construcţiei europene, din această iniţiativă a luat naştere Ziua Europeană a Limbilor. Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului faţă de plurilingvism în Europa, cultivarea diversităţii culturale şi lingvistice şi încurajarea învăţării limbilor străine de către toţi europenii, la şcoală sau în afara acesteia. Iată că şi la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza” din Focşani această zi nu s-a lăsat aşteptată. Un grup inimos de profesori şi elevi au proiectat un program ofertant care va da ocazia tuturor participanţilor să conştientizeze importanţa învăţării mai multor limbi străine şi raportarea la valorile europene ce îi înconjoară la fiecare pas”, se arată într-un comunicat de presă al colegiului focşănean. (Mihaela VLĂDESCU)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.