Educație

Se apropie concursul Infoeducatia

Camelia Stănilă
1 aug 2006 925 vizualizări
La Galaciuc este asteptat si senatorul Varujan Vosganian

Tabara de la Galaciuc va gazdui si in acest an unul dintre cele mai prestigioase concursuri nationale de software si pagini web - "Infoeducatia". Competitia, finantata de Ministerul Educatiei, dar si de numerosi alti sponsori, se va desfasura intre 6 si 12 august. Potrivit inspectorului de informatica Emil Onea, in competitie s-au inscris nu mai putin de 250 de elevi si profesori din toata tara. Ca de obicei, concursul se desfasoara pe cele trei sectiuni: soft educational, utilitar, respectiv pagini web. Astfel, la Galaciuc vor fi prezentate circa 150 de lucrari realizate de echipele de elevi de liceu. "Tematica acestora este libera, dar cei mai multi dintre propunatori s-au orietat catre continuturi educationale (suport pentru lectii), divertisment, jocuri, programe utilitare ce asista sistemul de operare. Lucrarile sint de mare complexitate si reflecta munca de luni de zile sau de ani a unor entuziasti in domeniul informaticii aplicate", a afirmat inspectorul Emil Onea. Deoarece concursul a fost o rampa de lansare pentru multi tineri pasionati de informatica, editia de anul acesta, cu numarul 12, este denumita "Absolventi de Galaciuc". Acest generic aduce pe site-ul concursului, www.infoeductie.ro, nume de tineri realizati profesional care sustin in continuare competitia, acordind premii sau sustinind seminarii de mare interes pentru participanti. "Concursul se va bucura de prezenta domnului senator Varujan Vosganian, care va vorbi tinerilor despre «cum sa reusesti in viata». De asemenea, sint asteptati si reprezentanti ai Ministerului Educatiei si ai firmelor care sponsorizaeaza concursul cu peste 10.000 de dolari, respectiv Oracle, TotalSoft, Intuitext, Softwin, CISCO, NEXTATE, ELVsoft, InfoData, RTC, EduSoft, Microsoft Romania, UPC", a mai mentionat profesorul Emil Onea. Reprezentantul ISJ Vrancea a mai spus ca ziua de 10 august va fi dedicata unei intilniri informale cu toti cei interesati de amanuntele legate de concurs sau de rezultate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.